Yayaları korumak için oluşturulan otomobiller yumuşak ve katlanabilir yapıda olacak

HABER MASASI
Abone Ol

Otomobil sektörü yeniliğin ve teknolojinin en fazla kendini gösterdiği bir alan olarak her gün kendini geliştiriyor. Şimdi de otonom araçların yayalara çarpma ihtimaline karşı yapısının yumuşak ve katlanabilir olması konuşuluyor.

Henüz otonom araçlara çok fazla güven ortamının oluşmadığını söyleyerek başlayalım habere. İnsanlar otonom araçlara, güvenilirliği belli olmayan bir muamma gözüyle bakıyor. Böyle olunca da otonom araç üreticilerinin işi biraz daha zorlaşıyor, çok farklı testlerden maksimum başarı sağlayarak geçmek zorunda kalıyorlar.

Otonom araç yarışına Yandex’te katıldı
Teknoloji

Otonom araç üreticileri sırf güvenilirliğini doğrulamak ve insanların korkmasını engellemek için araç içinden farklı farklı görüntüler paylaşıyor. Peki yanlışlıkla yola çıkan, o videolardaki gibi hareket etmek yerine saçma sapan hareket eden yayalara karşı nasıl bir refleks sağlanacak? İşte bu sorunun cevabını şimdilik bir otonom araçta Google’ın Wayno’sunda bulabiliyoruz.

Dubai'de sürücüsüz polis araçları hayata geçiyor
Teknoloji

Mercury News ve Quartz’ın haberine göre Google, Waymo için aracın dış yüzeyinin sertliğini azaltıp artırmak için gergin ya da esnek hale getiren teknolojinin patentini aldı. Bu da özetle şu demek: Araç çarptığı nesneye göre sertlik veya yumuşaklık gösterecek. Yani bir insana çarpınca aracın dış yapısı yumuşak bir yapıya bürünürken farklı bir araca çarpınca sert bir yapıda reaksiyon gösterecek. Gerçekten müthiş bir teknoloji!

Şirketten yapılan açıklamada, ‘’Örneğin bir bisikletlinin ön kaput kapağına çarpma ihtimali bulunuyorsa araç gerginliğini azaltarak bu bölgeleri yumuşatacak.’’ dendi.

kaynak: theverge.com

0.