Dubai'de sürücüsüz polis araçları hayata geçiyor

Dubai polis
Dubai polis

Dubai'de onlarca farklı kamera ve sensörle donatılan sürücüsüz polis araçları farklı bölgelerde devriye atarak güvenliği sağlayacak.

Birçok farklı iş kolunda olduğu gibi robotlar artık güvenlik sistemlerini de ele geçirmiş durumda. Tahminlere göre önümüzde yıllarda robot güvenlikuzmanlarının en aktif şekilde kullanılacağı bölgelerden biri Dubai. Hatta bu kapsamda geçtiğimiz dönemlerde robot polislerin ceza keseceği netleşmiş; yüz tanıma teknolojili robotlarla güvenliğin artırılacağı ifade edilmişti.

Dubai'de önümüzdeki yıllarda polis teşkilatının büyük bir kısmı otonom araçlara geçiş yapacak gibi görünüyor.
Dubai'de önümüzdeki yıllarda polis teşkilatının büyük bir kısmı otonom araçlara geçiş yapacak gibi görünüyor.

Son olarak Dubai'de sürücüsüz polis otomobillerinin hayata geçirileceği de kesinleşti. Hatta polis teşkilatının büyük bir bölümünün önümüzdeki yıllarda bu sürücüsüz otomobilleri kullanacağı üzerinde duruluyor. Minik boyutlarıyla dar sokaklar arasında kolayca gezebilecek olan sürücüsüz polis araçları, üzerinde bulundurduğu birçok farklı sensör ve kamera sayesinde an be an takip gerçekleştirebiliyor.

Şehir içinde sürekli olarak devriye atan polis ekiplerinin işini kolaylaştıracak olan sürücüsüz polis araçları, yapay zeka desteğiyle kullanıma bağlı olarak görevlerini her geçen gün daha da başarılı şekilde yerine getireceği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >