Zeytin Dalı Harekatı başladı: Savaş uçakları bombalıyor

ÖMERUL FARUK DARBAZ
Abone Ol

ÖSO'ya bağlı birlikler Afrin'e girmeye başlarken, F-16'lar Afrin'i bombalamaya başladı. TSK, operasyonun adını "Zeytin Dalı Harekatı" olarak duyurdu. Rusya'dan harekata dair açıklama geldi.

Türk savaş uçaklarının hava harekatının başlamasının ardından Afrin'de patlama sesleri duyulurken, Özgür Suriye Ordusu'nun da karadan ilerlediği bildirildi.

ÖSO birlikleri girmeye başladı

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin bir kısmı, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gün içerisinde önceden belirlenen terör hedeflerine yönelik top atışlarının ardından Suriye'nin değişik bölgelerinden sevk edilen ÖSO mensupları, zırhlı araçlarıyla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptı. ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

"Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz"
Gündem

Savaş uçakları Afrin'de terör mevzilerini vuruyor.

Operasyonun adı: Zeytin Dalı Harekatı

Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, bugün saat 17.00'den itibaren başladığı bildirildi.

TSK'nın yaptığı açıklamada, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir." ifadeleri yer aldı.

TSK teröristlerin kara propagandasına karşı uyardı

TSK'dan çarpıcı Afrin operasyonu açıklaması geldi. Yapılan açıklamada "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

PKK/PYD'den hain kara propaganda
Gündem

Genelkurmay Başkanlığı

Gözlem noktası vuruldu

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktasına yönelik hava saldırısı Kilis'ten de görülüyor.

Hatay'dan başlayarak Kilis hattını takip eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bombardımanı sınırdaki köylerden de izlenebiliyor.

Afrin Harekatı başladı!
Afrin operasyonu- Türk uçaklarının sınır hattında uçuşunun ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu. Afrin operasyonu kapsamında Türk uçaklarının sınır hattında uçuşunun ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik bir süredir devam eden topçu atışlarının ardından savaş uçakları da havalandı. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri ile Kilis sınır hattındaki uçak seslerinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu. Afrin kırsalındaki bazı noktalardan dumanların yükseldiği görüldü.Türk uçaklarının bölgedeki uçuşu devam ediyor.

Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, vatandaşları sınır bölgesinden uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Rus askerleri çekildi

Rusya'dan yapılan açıklamada "Afrin harekatıyla ilgili itidal çağrısı yapıyoruz" denildi. Rusya Savunma Bakanlığı: Rus askerlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla Afrin’deki Rus askerleri Tel Rıfat’a sevk edildi.

Minniğ askeri havaalanı vuruldu

Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bu akşam bütün camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir