Suudi Arabistan, yabancıların Mekke ve Medine'de mülk satın almasına izin verecek

HABER MASASI
Abone Ol

Suudi Arabistan’ın Emlak Dairesi Başkanı, yabancıların yakında Suudi Arabistan'da -Mekke ve Medine-i Münevvere de dahil- her türden mülk sahibi olabileceklerini söyledi.

Suudi Arabistan’ın Emlak Dairesi Başkanı, Arabistan dışındaki yabancıların da yakında Suudi Arabistan'da her türden mülke sahip olabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan Emlak Genel Otoritesi (REGA) Başkanı Abdullah el-Hammad, geçen hafta Suudi kanalı Gulf Rotana’ya verdiği demeçte, çıkarılacak yeni yasayla Suudi olmayanların ülkedeki tarımsal, ticarî ve konut dahil her türlü gayrimenkulü satın alabileceklerini açıkladı.

El-Hammad, satın almaların nasıl çalışacağına dair daha fazla ayrıntının yakında yayınlanacağını söyledi.

Yeni yasa, Suudi olmayanların ticari, konut ve tarım da dahil olmak üzere her türden gayrimenkul satın alabilecekleri bildiriliyor.

  • El-Hammad, kararın gayrimüslimlerin girişinin büyük ölçüde kısıtlandığı Mekke ve Medine'ye uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise kararın "her yer" için geçerli olduğunu, ancak "kontrollere tabi" olacağını söyledi.

El-Hammad, “Yabancı mülkiyetin olumsuz etkileri önlenecek şekilde önceden izlenmiş, tüm sorunlara ve kabul edilemez uygulamalara yönelik çözümler geliştirilmiştir.” dedi.

Suudi Arabistan, sektörü yabancı yatırımcılar için cazip hale getirirken koyduğu yeni yasalarla gayrimenkul sektörünü dönüştürmek istiyor.

Suudi Arabistan ekonomisini çeşitlendirmek istiyor

Suudi Arabistan, ekonomisini çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak gayrimenkul sektörüne yatırım çekmek amacıyla yabancılar için mülk sahipliği yasalarını gevşetiyor.

Suudi Arabistan, NEOM'un 500 milyar dolarlık megakentini de içeren iddialı Vizyon 2030 planlarını finanse etmek için büyük yatırım çekmek istiyor.

Suudi Arabistan, yabancıların tamamen mülk sahibi olmalarına izin verme önerilerini daha önce yapmıştı.

Yahudiler, Medine'de 1400 yıl sonra ilk kez hurma ağacı dikti
Mecra


Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde geliştirilen 170 kilometre uzunluğundaki dikey katmanlı Neom projesi, tahmini 500 milyar dolar maliyetle inşa edilmeye başlandı.

Riyad yönetimi 2021'de, yatırım fonları aracılığıyla dolaylı da olsa ülkenin yasal sakinleri olan yabancıların iki kutsal şehirde mülk sahibi olmasına izin vermeye karar vermişti.

Suudi Arabistan yönetimi, 5 yıl önce de tarihî ve dinî merkezlere turist ve yabancı ziyaretçileri çekmek amacıyla Müslüman olmayan kişilerin Medine'ye giriş yasağını kaldırmıştı.