Almanya’da skandal gol: Bir gol için bu ayıp yapılır mı?

BARLAS ATEŞLİ
Abone Ol

Almanya 3. Ligi'nde oynanan maçta atılan skandal gol, 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Vefasızlık, utanmazlık... Ne ararsanız var...

GZT Spor Dış Haberler - Almanya 3. Ligi’nin 8. haftasında oynanan Carl Zeiss Jena – Meppen maçı yeşil sahalarda ender görülecek bir olaya sahne oldu.

Mücadelenin ilk yarısını 2-0 geride tamamlayan ev sahibi Jena, ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği birden yaparak başladı ve tempoyu yükseltti. Gol hırsıyla gözü dönen ev sahibi takım, karşılaşmanın 57. dakikasında fair – play’e tepki olarak doğan bir harekette bulundu.

Neymar takımı karıştırdı: Cavani'ye büyük ayıp!
Spor

Kontra atağa çıkan Meppen, Jena forması giyen bir oyuncunun yerde kaldığını görünce olması gerekeni yaptı ve duraksadı. Rakip oyuncunun tedavisini düşünerek duraksayan Meppenli oyuncunun bir anlık dalgınlığından faydalanan Jenalı Soren Einsman, topu aldı ve şaşkın bakışlar arasında golünü kaydetti.

Einsman’ın golünün ardından saha bir anda karıştı ancak golün geçersiz sayılması için herhangi bir sebep yoktu. Yoğun itirazlar, maçın hakemi Benjamin Blaser’in kararının değişmesine yetmedi ve skor 2-1’e geldi.

Soren Einsman’in bu fırsatçılığı hemen hemen bütün futbolseverlerin tepkisini çekse de maçın seyri bir anda değişti. 82. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Alman orta saha, kendisinin ve takımının 2. golünü atarak skora denge getirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Carl Zeiss Jena, 2-2’lik tartışmalı skorla sahasında 1 puanı kurtardı.

0.