Buradan çıkış yok: Dünyada maç izlemesi en korkutucu 7 stadyum

BARLAS ATEŞLİ
Abone Ol

Dünyada maç izlemesi en korkutucu stadyumlar belli oldu. BBC'nin yaptığı 'en korkutucu stadyumlar' listesinde ülkemizden yalnızca Galatasaray'ın maçlarına ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadı yer buldu.

İngiltere’nin önde gelen haber kurumlarından BBC, dünyada maç izlemesi en tehlikeli stadyumları inceledi. En korkunç 7 stadın sıralandığı listede ülkemizden Galatasaray’ın maçlarına ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadı yer aldı.

Haberde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki olaylı derbiden de bahsedilirken, sarı kırmızılı ekibin eski stadı Ali Sami Yen için de ‘oldukça tehlikeli’ yorumu yapıldı. 2011 yılında yıkılan efsanevi stat için Ryan Giggs'in daha önce yaptığı "Galatasaray'la oynadığımız maçtakine benzer bir atmosferi hiç yaşamamıştım." yorumu hatırlatıldı.

Fenerbahçeli komiser olayları durdurayım derken kendini tezahürat ederken buldu!
Konya'da Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan Süper Kupa müsabakası için gelen bir grup Galatasaray taraftarının küfürlü tezahürat yapmaması için aralarına giren komiser Mücahit Karadayıoğlu'nun, küfürlü tezahüratı bırakan taraftarlarla, Fenerbahçeli olmasına rağmen Galatasaray tezahüratı yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

  • Yapılan sıralamada, stadyumların fiziki özellikleri ya da kapasitesi gibi özelliklerinden ziyade maçlardaki atmosfer göz önünde bulundurulmuştur.

Gerçek Tsubasa: Ritsu Doan
Spor

7. Mestella

Kapasite: 53.000
Ev Sahibi Takım: Valencia

6. De Kuip

Kapasite: 51.177
Ev Sahibi Takım: Feyenoord

5. San Paolo

Kapasite: 60.240
Ev Sahibi Takım: Napoli

4. Türk Telekom

Kapasite: 52.650
Ev Sahibi Takım: Galatasaray

3. Hernando Siles

Kapasite: 41.143
Ev Sahibi Takım: La Paz

2. Rajko Mitic

Kapasite: 60.00
Ev Sahibi Takım: Kızılyıldız

1. La Bombonera

Kapasite: 49.000
Ev Sahibi Takım: Boca Juniors