Aşı olmak orucu bozar mı?

Aşı olmak orucu bozar mı?
Aşı olmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oruç tutmak isteyen vatandaşlar orucu bozan durumları araştırmaya başladı. "Aşı olmak orucu bozar mı?" "Vitamin iğneleri orucu bozar mı?" soruları merak edildi. Orucu bozan durumları sizler için derledik. İşte orucu bozan aşılar...

"Aşı olmak orucu bozar mı" sorusu Diyanet tarafından yanıtlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre Oruç; Yemek, içmek ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.

İğnelerin iftardan sonra yapılması tavsiye ediliyor

Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonrayaptırmaları yerinde olur.

Gıda ve vitamin iğneleri orucu bozar

Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.