Balıkesir’de kamp yapılacak en iyi 10 yer

Balıkesir kamp yerlerini sizler için derledik.
Balıkesir kamp yerlerini sizler için derledik.

Kamp yapmak isteyenlere Balıkesir'de kamp atabilecekleri en iyi 10 yeri derledik. Bu güzel mekanlarda doğanın tadını çıkarabilirsiniz. İşte Balıkesir'de kamp yapılacak en iyi yerler.

İÇİNDEKİLER

Balıkesir özellikle doğası ve tatil beldeleri ile turistlerin ilgisini çeker. Erdek, Edremit, Ayvalık gibi tatil bölgeleri yaz aylarının vazgeçilmezleridir. Doğal yapısıyla da kampçıların sevdiği yerlerden biridir. Balıkesir kamp alanları içinde ücretli ya da ücretsiz yerler vardır. Kamçılar için hazırlanmış en iyi 10 yer şu şekilde sıralanabilir

Ortunç Koyu Kamp Alanı

Çam ağaçlarının altında sessiz bir ortamda olan bir kamp alanıdır. Huzurlu bir tatil yapmak isteyen kampçılara göredir. Piknikçilerin de sevdiği bir alan olduğu için yer bulmak zor olabilir. Akvaryum Koyu’na yürüme mesafesindedir. Denize girmek ve doğa yürüyüşüne çıkmak için uygundur. Fakat alanda herhangi bir alışveriş ve tuvalet imkanı yoktur.

Çaylak Şelalesi Kamp Alanı

Susurluk ilçesine 5 km uzaklıkta bulunan bu kamp alanında yeşil vadinin içinden bir şelale akar. Fotoğraf çekmek için en uygun yerlerden biridir. Kampçıların özel araçlarıyla gelmesi oldukça kolaydır. Herhangi bir alışveriş yeri, tuvalet ya da duş imkanı yoktur. Önceden hazırlık yapılarak kamp kurulabilir.

Kapıdağ Camping

Denize sıfır konumuyla kampçıların gözdesi bir yerdir. Ücretli olan alanda kablosuz internet, duş, elektrik gibi imkanlar sunulur. Güvenli bir kamp tatili yapmak isteyenler rahatlıkla tercih edebilir. Yakın mesafelerde bar, büfe ve fırın gibi alanlar bulunur. Günaşırı kalkan otobüslerle merkezden buraya seyahat etmek oldukça kolaydır.

İlginizi çekebilir: Ayvalık'ta kamp yapılacak yerler

Ayvalık Adaları Kamp Alanı

Ayvalık ilçe sınırlarında bulunan kamp alanı aynı zamanda bir tabiat parkıdır. Ücretsiz şekilde giriş yaptıktan sonra ormanlık alanlara yürüyüş yapabilir ya da denize girebilirsiniz.

Kamp yapmak isteyenler için özel alanlar bulunan bölgede tuvalet imkanı yakınlardaki tesislerde karşılanabilir. Bunun dışında botanik gezisi ve bisiklet turları yapılır.

Sarımsaklı Kamp Alanı

Balıkesir kamp alanlarından olan bu yer Ayvalık’a bağlı bir tatil beldesidir. Temiz plajı ve duru deniz suyu ile ziyaretçilerin beğenisini toplar.

Ücretsiz şekilde sahil kenarına kamp kurabilirsiniz. Yiyecek ihtiyacınızı çevredeki tesislerden karşılarsınız. Ulaşımı kolay olan alana şehir içinden dolmuşlar kalkar.

Şeytan Sofrası Kamp Alanı

Balıkesir’i en iyi izleyebileceğiniz seyir noktalarından biridir. Çadır kurabileceğiniz alanlar bulunur. Yakınlardaki tesislerin tuvaletlerinden yararlanabilirsiniz.

Onun dışında tuvalet ve duş bulunmaz. Alışveriş imkanı da aynı şekilde yakınlarda bulunan marketlerden yapılabilir.

Akaleos Kamp Alanı

Kaz Dağları’nda yer alan bu kamp alanı ücretli olarak birçok hizmet sunar. Tuvalet, duş, yemek servisi, temiz su gibi temel ihtiyaçları karşılar. Bunun yanında yürüyüş parkurları, iskele ve kano turları düzenler.

Bu alana ulaşmak için Zeytin Köyü’nü 4 km kadar geçmelisiniz. Çadırla konaklamanın yanında ağaç evlerde konaklamayı da tercih edebilirsiniz.

Küçükova Koyu Kamp Alanı

Erdek’te bulunan minik koylardan biridir. Kampçıların özellikle hafta içinde sakin bir tatil geçirmelerine imkan tanır. Fakat bölgede herhangi bir tesis yoktur. Bu nedenle duş, tuvalet, soyunma kabini gibi alanlar bulunmaz. Yiyecek ve içecek ihtiyacı kamp alanına gelmeden önce karşılanmış olmalıdır.

Turhanlı Kamp Alanı

Ücretsiz şekilde kamp kurulabilecek olan alanda karavana izin verilmez. Sadece çadır kullanacak kampçılar için uygundur.

Market ihtiyaçlarınızı alana gelmeden önce karşılamış olmanız gerekir. Erdik ilçesinde bulunan bölgede tuvalet ve duş alanları bulunmuyor.

Narlı Köyü Kamp Alanı

Balıkesir kamp alanları arasında deniz kıyısında olan yerlerden birisidir. Alışveriş ihtiyaçları bağlı olduğu Narlı köyünden yapılabilir. Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmaz. Tuvalet ve duş imkanı yoktur. Hem doğayla bütünleşmek hem de denize girmek için ücretsiz ve güzel bir alandır.