Apple, iPhone pillerini ücretli değiştirenlere para iadesi yapmaya hazırlanıyor!

Apple'dan para iadesi!
Apple'dan para iadesi!

Apple, ABD meclis üyelerine postaladığı son mektupla kafalarda karışıklık oluşturmayı başardı. Kimi yorumlara göre şirket, cihaz pilini tam ücret ödeyerek değiştiren iPhone sahiplerine para iadesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor...

Teknoloji devleri arasında başı çeken Apple, son dönemde ortaya çıkan bazı skandallar yüzünden birçok insanı hayal kırıklığına uğratmıştı. Bir miktar prestij ve güven kaybı da yaşayan şirket, iPhone'ların kasıtlı yavaşlatıldığı haberiyle gerçek manada şok etkisi oluşturmuştu.

Apple, yavaşlatmanın tüketicileri yeni model almaya teşvik etme amacı ile gerçekleştirilmediğini belirtse de bu konuda yeterince açık sözlü olmadıkları için müşterilerinden özür diledi ve iPhone sahiplerinin pillerini indirimli bir şekilde değiştirebildiği iPhone pil değişim programını başlattı.

Pilini tam ücret ödeyerek değiştiren kullanıcılara parası iade edilecek!

iPhone'lar özelinde gerçekleştirilen pil değişim programı, işlemci frekansı düşürlen cihazları yeniden eski performansına kavuşturmayı başarsa da indirim öncesi pilini tam ücret ödeyerek değiştirme yoluna giden Apple müşterileri bu durumdan zararlı çıkmıştı. Apple, ABD’deki meclis üyelerine gönderdiği mektup ile pilini tam ücret ödeyerek değiştiren kullanıcılara para iadesi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >