Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yerli yazılım açıklaması!

Yerli yazılım.
Yerli yazılım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışarıdan herhangi bir yazılım alınmayacağını ve yerli yazılıma odaklanılacağını açıkladı...

Türkiye, dijitalleşme noktasında son dönemde atılan adımlar sonrasında büyük ses getirmeyi başarmıştı. Yerli ve milli yazılım kapsamında geliştirilen uygulamalar ve tüm işletim sistemleri, ülke güvenliği noktasında büyük bir önem arz ediyor.

Yurtdışından yazılım devri sona erecek!

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli yazılıma verilmesi gereken önemin bir kez daha altını çizdi. Erdoğan, bundan böyle yurtdışından yazılım satın alınmayacağını ve kendi yazılımımızı kendimizin üretmesi gerektiğini net bir şekilde belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili konuşmasında şu sözlere yer verdi:

  • "Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile iş birliğine elbette varız. Ama bu iş birliği asla hazır alım şeklinde olmayacak. Tüm kritik unsurları ile bizim denetimimizde ve üretimimizde gerçekleşecek şekilde yürüyecek. Ülkemizde giderek daha güçlü hale gelen bir savunma sanayi sektörü var. Artık dünya devleri ile yarışabilecek milli kuruluşlarımızın yanında binlerce kendini bu işe adamış özel sektör firmamız gece gündüz çalışıyor. Bu sektörde ilk virajı başarı ile döndüğünüzde sonrası daha kolay, hızlı ve daha hesaplı hale geliyor."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >