Apple Madalyonu Kısım II: Nereden nereye?

​Apple Madalyonu Kısım II: Nereden nereye?

GZT.com olarak 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olan Apple'ın başarı serüvenini iki kısım halinde yayınlıyoruz. Dün yayınlanan I. Kısmın ardından işte karşınızda Apple Madalyonu Kısım II!

Apple, Perşembe günü öğlen saatlerinde 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Böylece aslında bu tarihi rekor için yarışan diğer teknoloji devlerini geride bıraktı. Bu başarı elbette tam 21 yıl önce Apple iflasın eşiğindeyken hayal dahi edilemezdi. Çünkü o dönemde piyasadaki hisse senetleri 1 doların bile altında seyrediyordu. Peki ama Apple bugünlere nasıl ulaştı? Birçok farklı zorlu süreçten geçen dev şirketin kilometre taşlarını bir araya getirdik.

Dev şirketlerin ulaştıkları dev rakamlar!

Apple'ın ardından birçok dev şirket de '1 trilyon dolar' baremine yakın durumda.
Apple'ın ardından birçok dev şirket de '1 trilyon dolar' baremine yakın durumda.

Apple, birkaç gün önce 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Evet; 1 trilyon dolar müthiş bir rakam ve hem Apple hem de diğer şirketler için tam anlamıyla bir kilometre taşı. Ancak bugüne kadar US Steel Corporatio, General Motors, IBM ve Microsoft da önemli rakamlarla çok sık gündeme geldi. İşte rakamsal bazda bu şirketlerin elde ettiği başarılar!

Piyasa değeri, ekonomistlerin de sık sık açıkladığı gibi şirketlerin başarısının yalnızca bir ölçütü olarak görülür. Evet; Apple, ilk iPhone'un duyurulmasıyla birlikte çok büyük bir çıkış yakaladı. 1 trilyon dolarlık değeriyle büyük fark oluşturmayı başaran şirket bu 1 trilyon dolar ile neler yapabilir sizler için derledik.

Apple sonrası neler değişti?

Apple, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana birçok farklı sektör için ilham kaynağı olmayı başardı.
Apple, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana birçok farklı sektör için ilham kaynağı olmayı başardı.

Apple piyasaya sürdüğü ürünler, yayınladığı reklam filmleri, şirket yönetim biçimleri gibi birçok farklı konuda dünyanın çok sayıda şirketine ilham olmayı başardı. Yalnızca kendi kategorisinde değil inovasyon ve ticaretle uğraşan her şirket için referans olabilen Apple, piyasada kendini gösterdiğinden bu yana hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İşte Apple ile değişen, farklılaşan her şey…

Dünyanın 1 trilyon dolar değere sahip ilk şirketi olma unvanını ele geçiren ve bununla birlikte beklentileri de büyük ölçüde artıran Apple, her konuda olduğu gibi ‘büyüme’ konusunda da alanının en iddialı şirketi konumunda. Peki Apple, gelecekte hangi ürünleri çıkarabilir, sıradaki basamak ne olacak? İşte GZT Teknoloji ekibinin öngörüleriyle Apple’ın geleceği…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >