Apple Madalyonu Kısım I: Nereden nereye?

Apple Madalyonu
Apple Madalyonu

GZT.com olarak 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olan Apple'ın başarı serüvenini iki kısım halinde yayınlıyoruz. İşte karşınızda Apple Madalyonu Kısım I!

Apple, Perşembe günü öğlen saatlerinde 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. Böylece aslında bu tarihi rekor için yarışan diğer teknoloji devlerini geride bıraktı. Bu başarı elbette tam 21 yıl önce Apple iflasın eşiğindeyken hayal dahi edilemezdi. Çünkü o dönemde piyasadaki hisse senetleri 1 doların bile altında seyrediyordu.

Peki ama Apple bugünlere nasıl ulaştı? Birçok farklı zorlu süreçten geçen dev şirketin kilometre taşlarını bir araya getirdik.

Bundan 11 yıl önce duyurduğu ilk nesil iPhone ile mobil teknolojiler konusunda yeni bir çağ açan Apple, ürün ve hizmet satışları konusunda rekor kırmaya devam ediyor. Apple, şu ana kadar iMac, MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch ya da AirPods gibi ürünlerle rekor üstüne rekor kırmayı başardı. Ama aslında Cupertinolu şirketin de başarısızlıkla sonuçlanan çeşitli projeleri var. İşte karşınızda Apple'ın başarısızlıkla sonuçlanan 3 projesi:

Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket unvanını kazanan Apple'ın devrimsel hamleleri şirketi bu günlere getiren baş etkenler oldu.

Biz de bu devrimsel hamlelerin en önemlilerini ön plana çıkararak ürünlerin ulaştığı satış seviyelerini inceledik. İşte Apple markasını ön plana çıkaran, satış rakamlarıyla şirkete hayat veren dönüm noktası ürünleri...

Her şirket kendi alanının en iyileri tarafından yönetiliyor olsa da Apple’da durum farklı. Çünkü Apple markanın ortaya çıkmasını ve devrimsel ürünler geliştirmesini sağlayan efsane bir isme sahipti. Bu efsane isim Steve Jobs adını hemen herkese duyurmayı başarsa da şirkette hiçbir zaman etkili isimlerin yokluğu hissedilmedi. Biz de bu yöneticileri ve şirket içindeki en etkili 5 ismi sizler için araştırdık.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >