Casper'dan dev Türkiye anlaşması: Tüm akıllı telefonlar Türkiye'de üretilecek!

Casper
Casper

Casper, 2018 yılından itibaren üreteceği akıllı telefonlarının tamamını ülkemizde üretmeye hazırlanıyor...

Ülkemiz için büyük bir önem ifade eden dev ortaklık için hızlanan çalışmalar heyecan meydana getirdi. Casper CEO'su Charlotte Lamprecht, bilgisayar üretim şirketinin Ümraniye'de olduğunu hatırlatan konuşmasında ortaklıkla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye'deki üretimimize 2018'de akıllı telefon üretimini ekleyeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki senelerde akıllı telefon üretimimizin de tamamını Türkiye'de gerçekleştirmek. Bu sene içerisinde üretimin ilk ayağını burada başlatmayı planlıyoruz. İlk etapta onlarca binlik bir üretimden söz edebiliriz. Tamamını buraya almak için fiziksel bir inşaat yapılması gerekiyor. Casper olarak bu sene en önemli hedeflerimizden biri de kurumsaldaki gücümüzü ve satışlarımızı artırmak. 2018 yılında kurumsal tarafa odaklanacağız, kurumsalda bütün pazara odaklanacağız. Bayi ve satış kanallarımız sayesinde hem devlet hem de kurumsal yerlere ürünlerimizle gireceğiz. Bu yıl Türkiye genelinde bin 500 adet iyi bayi açmayı hedefliyoruz. Şu an bayi sayımız 500, yıl sonuna kadar bunu artırmayı hedefliyoruz."

"Türkiye'de 2017'de 12 milyon akıllı telefon satıldı!"

Casper'ın Türkiye'de bulunan pazarda akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara; masaüstü bilgisayarlardan tabletlere kadar çok sayıda ürüne sahip olduğunu özellikle de Türkiye'de çok geniş bir yer kaplayan akıllı telefonların önemine işaret eden Casper CEO'su açıklamalarına şöyle devam etti:

"Türkiye’de yalnızca geçtiğimiz yıl 12 milyonun üzerinde akıllı telefon satıldığını, bilgisayar endüstrisinde ise 2 milyon adet sayış yapıldığını belirten Lamprecht, "Geçen yıl akıllı telefon satışlarında biraz düşüş yaşandı. Adet bazında büyüme yıllık bazda biraz negatif seyretti. Akıllı telefonlarda yüzde 5 ile yüzde 9 arasında düşüş yaşandı. Bilgisayar sektöründe bir değişim olmadı. Ciroda yıllık bazda yüzde 40 büyüme kaydettik. Akıllı telefonlarda pazar payımız yüzde 3-4 civarında. Akıllı telefon satışlarında bu yıl yatay bir seyir izlenecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >