Dyson, elektrikli otomobil projesi için 300 kişi daha işe alacak

Dyson
Dyson

İngiliz hükümetinin desteğiyle üç yıldır kendi elektrikli otomobili üzerinde çalışan Dyson, faaliyete başlayacağı yeni ar-ge merkezi için 300 kişi daha işe alacak.

Dünyada toz torbasız süpürge, pervanesiz vantilatör ve saç kurutma makinesi gibi ürünleriyle ün yapan Dyson, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük robotik, yapay zeka ar-ge merkezlerinden birinin sahibi. Geçen yıl elektrikli otomobil alanına da el atan şirket, İngiliz hükümetinin desteğiyle 2 milyar sterlinlik bir fon oluşturmayı başarmıştı. Proje kapsamında yeni bir ar-ge merkezi oluşturacak olan Dyson, bu tesiste 300 kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Üç yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan Dyson markalı ilk elektrikli otomobil, muhtemelen 2019 yılında İngiltere'de satışa sunulmuş olacak. Düşük hacimde üretileceği belirtilen araç, firmaya otomotiv sektörünün yan sanayi kuruluşlarıyla ilişkilerini geliştirme fırsatı sunacak. Tesla Model S/X gibi lüks segmentten piyasaya sürülecek otomobilde lityum iyon batarya kullanılması bekleniyor.

İkinci ve üçüncü modeller de yolda

Elektrikli otomobil dönüşümünde geliştirdiği katı hâl batarya teknolojisiyle rakiplerine üstünlük sağlamayı amaçlayan Dyson, halihazırda 400 kişilik bir ekiple hem ilk otomobili hem de gelecek otomobil teknolojileri üzerine çalışma gerçekleştiriyor. Katı hâl batarya kullanımının yüksek hacimle üretilecek ikinci Dyson aracıyla başlaması öngörülüyor. Şimdiden üçüncü elektrikli otomobilin de planlamasını yapan İngiliz teknoloji şirketi, bataryanın üretileceği ülkeye göre seri üretim için konum belirleyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >