En çok satan iPhone modelleri belli oldu

iPhone XR
iPhone XR

Apple resmî olarak iPhone satış rakamlarını açıklamıyor olsa da bağımsız kuruluşlar çeşitli araştırmalar yayınlamaya devam ediyor. İstatistikler, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu sene en fazla satılan iPhone modelinin iPhone XR olduğunu gösteriyor.

Apple, yeni iPhone'lar için satış rakamını gizli tutsa da üçüncü parti şirketlerin araştırma yapmasını engelleyemiyor. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR arasında en fazla satış yapan model fazlasıyla merak ediliyor. Ama zaten birkaç hafta önce de ortaya çıktığı gibi aslında bu üç telefon arasında en fazla satan iPhone XR olarak karşımıza çıkıyor.

En fazla satan iPhone'lar renklere göre seçilebiliyor.
En fazla satan iPhone'lar renklere göre seçilebiliyor.

İstatistikler iPhone XR'ın üstünlüğünü kanıtlıyor

Consumer Intelligence Research Partners, yalnızca Amerika'yı baz alarak yaptığı araştırmada yıllık bazda iPhone 6s'ten bu yana hangi iPhone'ların yıl içinde daha fazla sattığını ayrı renklerle gösteriyor. Kasım 2018 rakamlarına bakıldığında iPhone XR satışın en büyük kısmını oluşturuyor. Daha sonrasında iPhone Xs Max geliyor. Ardından iPhone Xs, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus geliyor.

Yeni iPhone'ların ülkemizdeki satış fiyatları ise bu şekilde:
Yeni iPhone'ların ülkemizdeki satış fiyatları ise bu şekilde:

Türkiye'deki fiyatlandırmalar nasıl?

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR'ın ülkemizdeki başlangıç fiyatları aşağıdaki şekilde:

  • iPhone Xs: 9899 TL
    iPhone Xs Max: 10799 TL
    iPhone XR: 7399 TL
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >