General Motors, direksiyon ve pedalı olmayan elektrikli otomobil üretmeye hazırlanıyor

general Motors
general Motors

ABD’li otomobil devi General Motors, şoförü, direksiyonu ve pedalı olmayan ve içindeyken bir mobil uygulama kullanmayı gerektiren otomobilini 2019 yılında yollara çıkarmayı hedefliyor.

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi General Motors, bir insanın yerini alacak teknolojilerle donatılmış aracını sürücülerin hizmetine sunmak için büyük bir çalışma yürütüyor. Şirketin başındaki isim Dan Ammann, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu otomobilin Cruise bölümünden çıkacak dördüncü nesil bir araç olacağını söyledi. GM, 2016 yılında bir Silikon Vadisi şirketi olan Cruise Automation’ı satın almıştı.

Cruise CEO'su Kyle Vogt (ortadaki), ve GM'in başkanı Dan Ammann (sağdaki).
Cruise CEO'su Kyle Vogt (ortadaki), ve GM'in başkanı Dan Ammann (sağdaki).

''Aracın üretimi için muhteşem bir kapasiteye sahibiz''

Bu projenin, şirketin yüzyılı aşan serüveninde heyecan verici bir nokta olduğunu da vurgulayan Ammann, geçen yıl San Francisco’da tanıtılan Chevy Bolt’u hatırlatarak onun da önemli bir nokta olduğunu belirtti.

  • Ammann'ın araçla yaptığı en iddialı cümle ise, ''GM sistemindeki en büyük montaj tesisi, aracın inşası için muhteşem bir kapasiteye sahibiz'' oldu.

Cruise’ın kullandığı gelişmiş teknolojisinin GM’nin büyük ölçekte araç üretme kabiliyeti ile birleştirmesi tasarım ve mühendislik başarısını ortaya koyan sebepler arasında yer alıyor.

 Chevy Bolt.
Chevy Bolt.

''Bu çalışma bir kilometre taşı olacak''

Üretim tarihine kadar potansiyel sorunları çözmek ve bazı yasal kısıtlamaları olabilecek devletlerle çalışmayı sürdüren GM, araçta direksiyon bulunmadığı için en gelişmiş yolcu hava yastığı kullanmayı amaçlıyor.

Şirket tarafından yayınlanan güvenlik raporunda ise şunlar yazıyor:

''Tüm sistemler için potansiyel arıza modlarını değerlendirdik ve güvenli bir sunmak için geliştirme boyunca testler yaptık. Güvenlik konusundaki bu kapsamlı v entegre yaklaşımın sebebi ise dünyanın en karmaşık ortamlarından birinde yapılan testlerden kaynaklanıyor. Aracı kullanmak isteyen müşterilerimiz binmek için bir mobil uygulama kullanacaklar.''

Cruise satın alındıktan sonra GM’ye katılan Vogt, bunun büyük bir iş olduğunu düşündüğünü belirtip ekledi: ‘’Bu çalışma gerçekten bir kilometre taşı olacak, manuel kontrol olmadan üretime hazır araç oluşturmak oldukça zor bir iş.’’

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >