Samsung telefonlarda aynı ekranda iki uygulama nasıl çalıştırılır?

Samsung
Samsung

Samsung akıllı telefonlarda basit bir yöntem sayesinde tek ekran üzerinden pencereyi ortadan ikiye bölerek aynı anda iki uygulamayı çalıştırabilmek mümkün.

Her ne kadar birçok kullanıcı tarafından bilinmese de Samsung akıllı telefonlarda sol üstte yer alan bildirim ışıkları üzerinden detaylı bilgilere erişilebiliyor. Diğer değişle, panel sayesinde standart olarak mavi, kırmızı ve yeşil olarak aydınlanan LED'ler kullanıcılara farklı hususlarda bilgi veriyor.

Öte yandan, basit tekniklerle Samsung telefonlarda alt kısımda yer alan dokunmatiknavigasyon düğmelerdeki LED ışığın tamamen aydınlık kalması sağlanabiliyor.

Çoklu pencere özelliği nasıl kullanılır?

Sol pencerede yer alan uygulamaları sağa çekerek işlem gerçekleştirilebiliyor.

Çoklu pencere sisteminden yararlanmak isteyen kullanıcıların öncelikle Hızlı Ayarlar Menüsü'ne giriş yapması gerekiyor. Daha sonrasında bu ekran üzerinde Çoklu Pencere kısmının aktif olduğundan emin olmak şart.

Ardından ekran üzerinde sol kenardaki sekmeyi sağa doğru kaydırma işlemi gerçekleştirildiğinde iki uygulamayıaynı ekrandaçalıştırıp görüntüleyebilmek mümkün hale geliyor. Elbette bu pencereler üzerinde üst ya da alt kısım seçilebiliyor. Bu sayede aynı anda e-postaları kontrol ederken bir yandan da sosyal medyada gezilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >