Samsung'lardaki kırmızı bildirim ışığı aslında ne anlama geliyor?

Samsung kırmızı LED
Samsung kırmızı LED

Her ne kadar birçok kullanıcı tarafından bilinmese de Samsung akıllı telefonlardaki kırmızı LED bildirim ışığı aslında çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Peki ama Samsung'larda kırmızı renkte yanan bildirim ışığının asıl anlamı ne?

Samsung akıllı telefonlarda sol üst bölüme yerleştirilen LED bildirim paneli üzerinden renklere bağlı olarak çeşitli bilgilere erişebilmek mümkün. Üstelik standart olarak mavi, kırmızı ve yeşil olarak aydınlanarak kullanıcıları bilgilendiren bu panel basit uygulamalar vasıtasıyla kolayca özelleştirilebiliyor.

Bildirim LED'lerini özelleştirmek de mümkün

                                    
                                    
                                    
                                    Samsung akıllı telefonlarda az önce de bahsettiğimiz üzere varsayılan olarak mavi, kırmızı ve yeşil LED aydınlatma sunuluyor. Ancak, LED Controller isimli mobil uygulama üzerinden bu bildirim LED'lerinin renklerini özelleştirmek de mümkün. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamayı aşağıdaki bağlantı üzerinden indirip bildirim LED'inin farklı renklerde aydınlanmasını sağlayabilirsiniz.LED Controller (Google Play)
Bildirim LED'lerini özelleştirmek de mümkün Samsung akıllı telefonlarda az önce de bahsettiğimiz üzere varsayılan olarak mavi, kırmızı ve yeşil LED aydınlatma sunuluyor. Ancak, LED Controller isimli mobil uygulama üzerinden bu bildirim LED'lerinin renklerini özelleştirmek de mümkün. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulamayı aşağıdaki bağlantı üzerinden indirip bildirim LED'inin farklı renklerde aydınlanmasını sağlayabilirsiniz.LED Controller (Google Play)
Samsung'lardaki kırmızı bildirim ışığı nedir?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Samsung'larda kırmızı renkteki bildirim ışığı kullanıcıların karşısına iki şekilde çıkıyor. Bunlardan ilki parlayan, ikincisi ise yanıp sönme.Kırmızı renkteki LED eğer parlıyorsa telefonun şarj edildiği anlamına geliyor. Yani telefon bir güç kaynağına bağlandığında bu LED bildirim paneli kırmızı olarak yanar.Eğer kırmızı LED yanıp sönüyorsa telefonun şarj cihazına bağlı olduğu fakat şarj olmadığı anlamına geliyor.
Samsung'lardaki kırmızı bildirim ışığı nedir? Samsung'larda kırmızı renkteki bildirim ışığı kullanıcıların karşısına iki şekilde çıkıyor. Bunlardan ilki parlayan, ikincisi ise yanıp sönme.Kırmızı renkteki LED eğer parlıyorsa telefonun şarj edildiği anlamına geliyor. Yani telefon bir güç kaynağına bağlandığında bu LED bildirim paneli kırmızı olarak yanar.Eğer kırmızı LED yanıp sönüyorsa telefonun şarj cihazına bağlı olduğu fakat şarj olmadığı anlamına geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >