Tesla, küçük SUV otomobili Model Y'den sonra ilk elektrikli pickup için kolları sıvayacak

Tesla Pickup
Tesla Pickup

Elon Musk, uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikli pickup projesini küçük SUV Model Y'den sonra hayata geçireceğini açıkladı.

Bu sene Model 3'ü piyasaya sürüp Tesla Semi ve ikinci nesil Roadster spor otomobilini tanıtan Tesla, henüz resmiyet kazanmamış iki elektrikli araç projesi üzerinde daha çalışıyor. Her biri farklı segmentlere hitap edecek otomobillerin fikir babası Elon Musk, sosyal medyadan projelerden biri hakkında yeni detaylar paylaştı.

Geçen ay düzenlenen Tesla Semi tanıtımında ilk tasarım çizimi paylaşılan Tesla Pickup'a dair birkaç soru yanıtlayan Musk, Ford F150 gibi pickup sınıfının ortalama araçlarıyla aynı boyutta olacak çözümün ana hatlarını beş yıl önce belirlediğini dile getirdi. Tesla Semi'nin küçültülmüş versiyonu gibi görünen ilk elektrikli pickup, dizel ya da benzinli bir pickup'ı çekebilecek güçte olacak.

İlk önce Model Y tanıtılacak

Yeni yılda Tesla'nın asıl önceliği, küresel otomobil pazarının en hızlı büyüyen segmenti crossover SUV olacak. Küçük boyutlu SUV türü için bir süredir üzerinde çalışılan Model Y, büyük ihtimalle 2018'de resmiyet kazanacak. Aracın daha önce yeni bir platform üzerinde geliştirilmesi planlanmış, ancak crossover piyasasında elektrikli otomobil rekabetinin beklenenden daha hızlı artacağının öngörülmesi ve artan ar-ge maliyetleri Tesla'yı Model 3'ün platformunu kullanmaya itmişti.

Model 3 gibi üretimi nispeten daha kolay bir otomobilde dahi ciddi sıkıntılar yaşayan Tesla, önümüzdeki bir yılı bu platformda ustalaşmak için iyi değerlendirebilirse Model Y'nin tanıtımdan üretime en hızlı taşınan Tesla otomobili olması işten bile değil. Elektrikli otomobil üreticisinin tüketici kitlesini genişletme planının Model 3'ten sonraki ikinci önemli parçası olan Model Y için ön siparişlerin 2019'da alınmaya başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >