Tesla, mobil cihazlar için şarj cihazı ve harici bataryasını duyurdu

Tesla şarj cihazı
Tesla şarj cihazı

Geçtiğimiz gün yeni nesil elektrikli tır ve otomobilini tanıtan Tesla, son olarak mobil cihazlara yönelik tasarlanan şarj cihazı ve harici bataryalarını duyurdu.

Elon Musk'ın sahibi olduğu yeni nesil elektrikli otomobil şirketi Tesla, kısa süre önce bombayı patlatarak Semi Truck ve Roadster isimli iki yeni aracını tanıttı. Şirketin CEO'su, tam dolu şarjda aracın 800 kilometre yol alabildiğini özellikle belirtirken; araç yüksüz durumdayken 0 ile 100 km arasındaki hızlanma süresinin 5 saniyede tamamlandığı ifade ediliyor. Roadster otomobil de yüksek menzil ve yüksek hızla dikkat çekiyor.

Tesla, farklı alanlarda da varlık göstermek adına çalışmalar sürdürüyor; malum dünyanın en büyük batarya fabrikası Elon Musk'a ait... Dolayısıyla bu noktada akıllı telefon kullanıcıları sevindiren önemli gelişmeler de oluyor. Şirket, son olarak Desktop SuperCharger ve Powerbank isimli yeni cihazlarını da duyurdu.

Tesla Desktop SuperCharger'ın tasarımı, özellikle Tesla otomobilleri şarj eden istasyonlarla benzerlik gösteriyor.
Tesla Desktop SuperCharger'ın tasarımı, özellikle Tesla otomobilleri şarj eden istasyonlarla benzerlik gösteriyor.

Tesla Desktop SuperCharger!

Kaliforniya'daki Tesla tasarım ekibi tarafından tasarlanan Desktop SuperCharger, Model S ve Model X'te kullanılan ve kısa sürede akıllı cihazları şarj edebilen bir şarj aleti. Tesla'nın internet mağazasında kısa süre içinde tükenen cihazın fiyatı ise 45 dolar.

Tesla Powerbank'te microUSB'ye ek olarak Lightning arabirimi de bulunuyor.
Tesla Powerbank'te microUSB'ye ek olarak Lightning arabirimi de bulunuyor.

Tesla Powerbank!

Özellikle son yıllarda akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir bölümünün tercih ettiği cihazların başında harici bataryalar geliyor. Tesla'nın kendine has karakteristik çizgilerini barındıran Powerbank, 108 x 30.5 x 23.3 mm boyutlarında ve 3350 mAh kapasite sunuyor.

Harici bataryada Androidekosistemini tercih eden kişiler için microUSB yuvasına yer verildiği gibi iPhone ya da iPad kullanan kişiler için de Lightning yuvası bulunuyor. Üstelik kabloların dahili olarak sunulduğu bu tasarımda cihaza sonradan bir kablo takmak da gerekmiyor. Bataryanın çıkış gücü 5V / 1.5 A. Bu 1.5 Amper değeri 2 Amper seviyesinde olsaydı şarj çok daha hızlı gerçekleşebilirdi.

Şu anda hem Desktop SuperCharger'ın hem de Powerbank'in stoklarının tamamen tükenmiş durumda olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >