Twitter canlı yayınlarına artık 3 kişiye kadar konuk eklenebiliyor

Twitter canlı yayın
Twitter canlı yayın

Bundan 2.5 yıl aktif edilen Twitter canlı yayın özelliği güncellemelerle daha kullanışlı hale geldi. Son özellik ise 3 kişiye kadar konuk eklemeyi sağlıyor.
Yayıncılar, davet isteği gönderen istediği kullanıcıyı canlı yayına dahil edebiliyor. Üstelik gerektiği durumlarda canlı yayından çıkarabiliyor.
Kullanıcılarla etkileşimini artırmak isteyen büyük hesaplar için çok verimli bir özellik olduğunu eklemek gerekiyor.

Facebook,Twitter ve Instagramgibi sosyal ağlarda canlı yayınlar epey popüler. Yani milyonlarcakişi önemli ya da önemsiz anlarını özel yayınlarla takipçilerine aktarıyor. Aynı durum YouTubeiçin de geçerli elbette.

Kısa bir hatırlatma: Twitter, 2017'nin başında Periscope uygulaması üzerinden canlı yayın desteğini kullanıma açtı. Fakat şu anda kendi uygulaması üzerinden de canlı yayın özelliğini kullanabilmek mümkün. Yeni tweet bölümünden 'Canlı' bölümüne tıkladığınızda ve kamera / mikrofon erişim izniverdiğinizde yayına hazırsınız. Ufak bir başlık atıp hemen canlıyayınıbaşlatabilirsiniz.

Dolayısıyla bu bahsettiğimiz platformlar canlı yayın özelliğini güncelleyerek kullanıcılara yepyeni fırsatlar sunuyor. Bunlardan biri de Twitter'ın yeni çıkan konuk özelliği.

Şu anda Instagram'da yer alan bu özellik davet sistemiyle çalışıyor. Yani böylece isteyen kullanıcılar canlı yayını izlerken yayıncıya davet gönderebiliyor. Eğer yayıncı isterse bu davet üzerinden konukları yayına dahil edebiliyor. Aynı zamanda istediği zaman çıkarabiliyor.

Twitter canlı yayınlarına artık 3 kişiye kadar konuk alınabiliyor

Twitter'da da benzer durum söz konusu. Hatta platformda3 kişiye kadar konuk alınabiliyor. Böylece yüksek takipçili hesaplar kullanıcılarla daha fazla etkileşim oluşturabiliyor.

Yani aslında canlı yayın özelliğini kullanıyorsanız şu anda konuk sistemini de test edebilirsiniz. Konukları olan bir canlı yayını izlerken herkesin sesini gerçek zamanlı olarak duyabiliyorsunuz. Böylece çok konuşkan kişilerde işler biraz karışabiliyor. Tüm konukların Twitterprofilini ve avatarını görebileceğiniz için yayın yapan kişiyle doğrudan gerçek zamanlı olarak sohbet edilebiliyor.

Bu yeni özellik, içerik oluşturucuların ilgi duydukları kişilerle röportaj yapmanın yolunu açıyor. Ya da ünlülerin bazı hayranlarını tanımalarını ve gerçek zamanlı izleyicilerle etkileşim içinde yayın yapmasını sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >