Yeni iPhone'larda OLED ekran gerçeğe dönüşebilir

Yeni iPhone
Yeni iPhone

Uzunca süredir 'söylenti' aşamasındaki 'yeni iPhone'larda OLED ekran' konusu tekrardan gündeme geldi. Tahminler, üç modelden ikisinin OLED ekrana sahip olacağı yönünde. İşte detaylar:

Yaklaşık dört ay sonra tanıtılması beklenen yeni nesil iPhone'larla alakalı detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. Organizasyonda ikinci nesil iPhone X haricinde iPhone X Plus ve nispeten uygun fiyatlı yeni bir iPhone'un tanıtılması bekleniyor. Üstelik bu yıl sahneye çıkacak ürünlerin kutu içeriğinde hızlı şarj aksesuarlarının da sunulması bekleniyor. Böylece kullanıcılar hızlı şarj için gerekli adaptör ve kabloyu satın almak için ekstra ücret ödemiyor.

Yeni üç iPhone'dan ikisinin OLED ekranla gelmesi bekleniyor. Bunlar yeni iPhone X ve yeni iPhone SE.
Yeni üç iPhone'dan ikisinin OLED ekranla gelmesi bekleniyor. Bunlar yeni iPhone X ve yeni iPhone SE.

İki modelde OLED ekran tercih edilebilir

Üstelik, yeni iPhone'larla birlikte uzun süredir 'söylenti' aşamasındaki OLED ekran konusu da tekrardan gündemde. Tahminlere göre yeni ürünlerde LCD ekran yerine OLED ekrana geçiş yapıyor. OLED ekranın şu anda hangi iPhone'a entegre edileceği bilinmiyor. Fakat, yeni iPhone X ve iPhone X Plus'ta LCD ekranın benzer şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Apple, LCD ekran tedariğinde Japan Display şirketini tercih ediyor. Haberin ortaya çıkması sürecinden sonra şirketin piyasa değeri %20 oranında düşmüş durumda. Benzer şekilde yine tedarik amaçlı tercih edilen Sharp'ta da %4'lük bir değer kaybı söz konusu. Durum böyle olunca elbette en çok merak edilen ayrıntıların başında da fiyat geliyor. OLED ekranlı iPhone'larda fiyatın artıp artmayacağı merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >