Blog nasıl açılır?

Blog açmanın tüm püf noktalarını sizler için derledik.
Blog açmanın tüm püf noktalarını sizler için derledik.

Bir internet sitesi üzerinden para kazanmak istiyor ancak hiçbir bilginiz yok ise bu içeriğimiz tam size göre. Blog açarak ister internetten para kazanabilir isterseniz de hobi olarak yazılarınızı paylaşabilirsiniz.

Blog açmak isteyenler öncelikler birkaç aşamada kendine bir çizelge oluştururlar. Bunlardan ilki blog konusunun ne olacağına karar vermektir. Bu aşama en önemli aşamadır. Konunun ne olacağı belirlendikten sonra bloğun hangi platformda kurulacağı seçilir. Bunlar içinde ücretli ve ücretsiz olan platformlar vardır. Platform seçildikten sonra Host ve Domain bulmak gerekir. Bunlar da bulunduktan sonra Wordpress kurulur ve son olarak blog tasarımı ve kullanımı geliştirilir. Blog açmak bu aşamalar sırası ile tamamlanır.

Blog konusu bulma

Blog konusu bulmak blog açmak için temeli oluşturur. Blog açmak isteyen biri bu konu üzerinden devam edeceği kalıcı ve severek üzerinde çalışacağı bir konu seçer. Konu seçiminde özen göstermek ve konunun sıradan olmaması ve şimdiye kadar kullanıldıysa da başka şekilde işlenmesi gerekir.

Blog konusu spesifik bir konu olursa daha iyi olur. Çok genel ve yaygın konular hakkında yeni bir şey yazmak daha zor olabilir ve bloğun okunmamasına da neden olabilir.

İlginizi çekebilir: İnternette para kazandıran iş fikirleri

Platform seçimi

Platform seçimi bloğu oluşturmak için oldukça önemlidir. Blog bu platform üzerinde kurulur ve devam eder. Platform iyi seçilmezse ileride büyük sorunlara neden olabilir. Bu platformlar ücretli ve ücretsiz diye birbirinden ayrılır. Ücretsiz olanlar herhangi bir ücret ödemeden tamamen kendi uğraş ve çabalarınızla bloğunuzu açacağınız platformlardır.

Blog açmak için ücretli platformlarda, ücretsizlerde olduğu kadar çaba sarf etmek zorunda kalmazsınız ve profesyonel yardım almış olursunuz. Ücretli ya da ücretsiz de olsa doğru platformu bulmak bloğun görünür olmasını ve daha çok insana ulaşmasını ve blog sahibinin daha rahat etmesini sağlar.

Host ve domain nedir?

Host ve domain blog açmak isteyenlerin sıkça duyacağı şeylerdir. Öncelikle host, bloğunuza ait dosyaların bulunacağı sürekli açık olacak serverdır. Bu server hizmetini hosting firmaları verir. Blog açmanın en maliyetli kısmı bu hosting firmalarıyla anlaşmaktır. Domain ise blog için bulunan isimdir. Domain adresi de satın alınır ve belli bir miktar ücreti vardır.

Hosting ve domain satın alma

Hosting ve domain satın alma aşaması blog açmak için epey bir aşama kat edildiği anlamına gelir. Bu işlemde tamamlandığın blog açabilmek için çok kısa bir yol kalmış olur. Bu aşamada satın alma işlemi olduğu için daha düşük ücretli hosting firmaları araştırılabilir. Blog açacak kişi bütçesine veya çalışmak istediği hosting firmasına göre bir bedel öder.

Wordpress kurma

Wordpress kurma işlemi blog açmanın son aşamasıdır. Bu aşamada tamamen elektronik ortam üzerinde yapılır. Çalışılan hosting firmasının sitesi üzerinden yapılır. Adeta bir sosyal medya hesabı oluşturulması gibi blog hesabı oluşturulup açılır.

Neden blog açılır?

Blog açmanın nedeni günümüzde yaygın olarak para kazanmak içindir. Blog sahipleri tanınan ve takip edilen bir bloğa sahip ise reklamlarla yüksek meblağlarda para kazanırlar. Bu da çok cezbedicidir. Para kazanmak isteyen veya kazancını arttırıp ek gelir elde etmek isteyenler bu sebeple blog açabilirler. Böylece kazancını arttırıp ikinci bir gelir kaynağı elde edebilirler ya da işsizlerse de kendilerine bir gelir kaynağı sağlamış olurlar.

Diğer bir sebebi blog açmak isteyen kişinin yazar olmasıdır. Blog açarak kendi yazacağı platformu kendisi oluşturmuş olur. Blog açarak herhangi bir yere bağlı kalmadan kendi seçeceği konu çeşitliliğinde yazma özgürlüğüne sahip olur.

İşini büyütmek isteyenler de bir blog açıp oradan işlerini devam ettirerek büyümeyi amaçlarlar. Açtıkları blog ile reklamlarını yapıp satışlarını arttırma olanağı sağlarlar.