İnternetten para kazanmak isteyenlere özel 7 farklı iş fikri

Blog yazarlığı yaparak internetten online olarak para kazanabilirsiniz.
Blog yazarlığı yaparak internetten online olarak para kazanabilirsiniz.

İnternet kullanımı her geçen gün artıyorken internetten para kazanacağınız sektörler de farklılaşıyor. Online para kazanabileceğiniz 7 farklı iş fikrini sizler için derledik.

İÇİNDEKİLER

4 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan internet, yeni nesil para kazanma yöntemleri için de bol seçenekli kaynaklardan biridir. Oldukça hızlı bir şekilde değişebilen ve her alanda çok fazla rakibin yer aldığı interaktif dünya içinde para kazanmak isteyen kişiler, internetten iş fikirleri arasında kendine uygun olanı bulmalı ve gelişmeleri takip ederek her yenilikte kendini revize edebilmelidir.

E- Ticaret sitesi

Bir e-ticaret sitesine sahip olmak, etkili bir şekilde kullanıldığında, İstiklal Caddesi üzerinde dükkâna sahip olmak kadar kazançlı bir iştir. E- ticaret genel bir tanımlama yapıldığında, internet üzerinden ürün ve hizmet satın alınması işlemidir. İnternetten alışveriş yapılmasının çok yaygın olması nedeniyle, sürekli olarak hisse değeri artan e- ticaret satış noktaları, güvenlik açığı vermemelidir. Güvenlik sorunu olan satış siteleri, hızlı bir şekilde müşteri ve itibar kaybeder.

Stoksuz satış sitesi

Satış yapmak isteyen ancak satmak istediği ürünleri depolayacak bir alana sahip olmayan kişiler için ideal para kazanma yöntemi olan stoksuz satış, başka sitelerde olan ürünlerin satılmasına aracı olmak demektir.

Bu yöntemle hem aracı satış sitesi hem de ana satış sitesi kazanç sağlayabilmektedir. Bu yöntemle satış yapan kişilerin ek masraf ya da iş gücüne ihtiyacı olmaz çünkü site sadece ürünün satılması işlemini yapar.

İlginizi çekebilir: Az sermaye ile yapılacak iş fikirleri

Blog yazarlığı

Bir blog kurmak ve bu sayfa üzerinden yazılar yazmak da internetten iş fikirleri arasında popüler bir yere sahiptir. Blog üzerinden para kazanmak için en fazla tercih edilen yöntem, reklam almak ya da ücretli ürün tanıtımı yapmaktır.

Blog yazmak, sosyal medya fenomenliğinin yazılı hali olarak da kabul edilebilir. Blog açmak için şu işlemler yapılmalıdır:

  • · Web Hosting sahibi olmak,
  • · Bir alan adı kaydetmek,
  • · Platform seçmek,
  • · İlk yazıyı yazarak yayınlamak.

Blog için yazılan yazılar ne kadar fazla kişi tarafından okunursa ve kurulan site ne kadar fazla kişi tarafından takip edilirse, blog sahibinin ücretli reklam ve tanıtım alma ihtimalli de o kadar faza olabilmektedir.

İlginizi çekebilir: Sermayesiz iş fikirleri

Satış ortaklığı

Affiliate marketing olarak da bilinen satış ortaklığı, tıpkı stoksuz satış işleminde olduğu gibi başka birine ait olan malların reklamını yapmaktır. Eğer internet kullanıcıları, bu site üzerinden verilen tavsiyeyle tanıtımı yapılan ürünü satın alırsa, site sahibi bu satıştan komisyon elde eder.

Podcast üretmek

Türkiye’de henüz yeni popüler olmaya başlayan Podcast yayınları, yurt dışında daha eski bir tarihe sahiptir. PODCAST yayını yapan içerik üreticileri, yayınlarına reklam ya da sponsorluk alarak gelir elde edebilmektedirler. Gönüllü finansal yardım üzerinden de yapılabilen Podcast yayınları, kitlesel fonlarla da desteklenebilmektedir.

YouTube yayını

YouTube üzerinden yayınlar yapmak ve videolar çekmek, kendi kitlesini oluşturmuş olan kişiler için oldukça kazançlı bir iş kolu haline gelmiştir. Kanal sahibinin izlenme oranları ne kadar fazlaysa, markalarla sponsorluk ve iş birliği gibi anlaşmalar yapması da o kadar kolay olmaktadır. Belli bir takipçi ve izlenme sayısını geçen yayıncılar, reklam veren firmaların dışında, uygulamanın kendisinden de para kazanmaktadır.

İlginizi çekebilir: İlginç iş fikirleri

Kripto para yatırımı yapmak

Kripto para piyasasına girerek küçük bir sermaye ile yatırım yapmak, internetten iş fikirleri arasında en çok kazanç sağlayan işlerden biridir. Yatırımlarda kazançlı çıkmak için, piyasada meydana gelen dalgalanmaların disiplinli bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

Euro ve Dolar üzerinden kripto para satışı yapan piyasalarda, dünya borsasının yakından takip edilmesi de etkili olmaktadır. Yatırımcılar, yatırım yapmadan önce ekonomistlerin tahminlerini dinleyerek, daha önceden doğrulanan ve piyasaya hâkim olan yorumcuların tavsiyelerini dikkate alabilirler.