Beşi bir yerde: Kuş, uçak? Hayır, hayır süper züppe!

Beşi bir yerde
Beşi bir yerde

Çalıştığı plazada herkes tarafından eziklenen Clark Kent, kriz ortamlarında bir kuytuya çekilip (telefon kulübesi) Süpermen’e dönüşüyor. Mesajı görmüyor muyuz? Sen bizi aptal mı sanıyorsun Amerika? Şimdi ezik olabilirsin ama yeterince uslu durursan bir gün sen de gömleğini yırtabilirsin diyorsun öyle mi?

1- Kırmızı Don: Soru şu: Bilmem kaç yıldır hakkında filmler, diziler çekilip duran bu simge kahraman, neden tayt üstüne kırmızı don giyiyor arkadaşlar? Hadi diyelim bol pantolonla uçmak sorun olacağı için taytlandın peki üstüne don giymek neyin nesi? Tayt üstüne kırmızı don giyen bir adamı biz nasıl, neden ciddiye alacağız, alıyoruz? Nasıl yani nasıl? Bu ne cüret!

Güzel kardeşim (lafın gelişi güzel), daha elli yıl önce hamamböceğine dönüşüyordun, sen ne ara üstinsan oldun? Senin manik depresif hallerini takip etmek zorunda mıyım ben?

2-Yukarı ve İleri: Tam olarak şöyle diyor; “yukarı yukarı ve ileri!” Malum, aslında bu böylece modern insanın sloganıdır. Süpermen tam olarak bir modern çağ kahramanıdır. O mide bulandırıcı perçemi, kasıntı peleriniyle hep yukarı ve hep ileriye doğru gitmek ister. Niye? Ne var ilerde, yukarıda? Asıl anlamadığım şu: İnsan hareket ederken kendi kendisine neden komut verir? Yani ben şimdi çömelirken “aşağı, aşağı ve 30 derece sağa” desem hoşunuza gider mi?

Süpermen tam olarak bir modern çağ kahramanıdır.
Süpermen tam olarak bir modern çağ kahramanıdır.

3-Dönüşüm: Çalıştığı plazada herkes tarafından eziklenen Clark Kent, kriz ortamlarında bir kuytuya çekilip (telefon kulübesi) Süpermen’e dönüşüyor. Mesajı görmüyor muyuz? Sen bizi aptal mı sanıyorsun Amerika? Şimdi ezik olabilirsin ama yeterince uslu durursan bir gün sen de gömleğini yırtabilirsin diyorsun öyle mi? Orta sınıfa düş satıyorsun. Güzel kardeşim (lafın gelişi güzel), daha elli yıl önce hamamböceğine dönüşüyordun, sen ne ara üstinsan oldun? Senin manik depresif hallerini takip etmek zorunda mıyım ben?

Süpermen’in gömlekleri hep önden yırtılıyor.
Süpermen’in gömlekleri hep önden yırtılıyor.

4-Gömleğe dikkat: Bu arsız hayasız Süpermen, örnek alabileceğimiz bir kahraman olsa gömleği arkadan yırtılırdı diğ mi ama? Kural belli: Bir adamdan şüphen mi var hacı abi; gömleğine bakacaksın. Önce adama bakarım adam mı diye sonra gömleğine bakarım nereden yırtılmış diye?

  • Bakıyoruz bu Süpermen’in gömlekleri hep önden yırtılıyor. Kahramanı Yusuf Aleyhisselam olan biri Süpermen’i adamdan sayabilemez! Ayrıca insan gibi çıkarıp katlasan kenara koysan ya. Niye yırtıyosun artis!

5-Adımı dağlara yazdım: Altından da -gömleğin- çıka çıka koca bir “S” çıkıyor. Neymiş efendim bu “Süpermen”in “S”si değilmiş de aslında Kripton gezegenindeki “EL” ailesinin armasıymış. Ya bırak Alla’sen; egoistim, bencilim, gösterişçiyim demiyor da. Uçağı kaldırıyorsun, treni durduruyorsun, gözünde lazer ışının var senin ya! Hala göğsüne adının baş harfini koyuyorsun. Daha komplekslerinden kurtulamamışsın, nasıl kahraman olacaksın sen? Erginlenme yolculuğun tamam değil bir kere senin. Bir de altın künye yaptırsaydın “S”li. Görgüsüz herif! Yürü git. Aşağı, aşağı ve yerin dibine!