15 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

15 Ekim 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 15 Ekim 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Münbiç bölgesindeki havanlı saldırıda 1 askerimiz şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Münbiç bölgesindeki havanlı saldırıda 1 askerimiz şehit düştü, 8 askerimiz de yaralandı. Bakanlık bölgedeki hedeflere anında karşılık verildiğini ve 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ABD Münbiç'ten çekildiğini duyurdu

ABD öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada, Amerikan kuvvetlerinin Münbiç'ten çıktığı açıklandı. Rusya'dan yapılan açıklamada ise, ABD askerlerinin bölgeden çıktığı ve Rus paralı askerlerinin ve Esed güçlerinin kente girdiği belirtildi.

Volkswagen’den Türkiye’ye fabrika kararına ‘harekat’ ertelemesi geldi

Volkswagen, Türkiye’de yeni üretim tesisi kurma kararını Barış Pınarı Harekatı nedeniyle erteleme kararı aldı. Alman medyasında bu yönde çıkan iddiaları doğrulayan Volkswagen (VW) şirket sözcüsü, Volkswagen yönetiminin Barış Pınarı Harekatı'nın aldığı uluslararası tepkiler nedeniyle, Türkiye’de yeni fabrika kurma kararının resmileştirilmesinin şirketin itibarına zarar verebileceğini düşündüğünü ve bu yüzden yatırımın ertelendiğini açıkladı.

Online dizi platformu Disney+ projelerini duyurdu

Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketi olarak kabul edilen Walt Disney, Netflix'e rakip olacak online dizi platformu Disney+'ı resmen duyurmasının ardından içerik havuzunda yer alacak yapımları Twitter üzerinden tek tek duyurdu. Birçok yeni projenin yer alacağı platformda yayınlanacak filmler arasında pek çok nostaljik film de bulunuyor.

Apple, Safari verilerinin Tencent'la neden paylaşıldığını açıkladı

Apple, Safari web tarayıcısındaki göz atma geçmişinin Çinli şirket Tencent ile paylaşıldığını doğruladı ve bir açıklama yaptı. Her fırsatta 'kullanıcı ve veri gizliliği' konusunda açıklamalar yapan şirket, Tencent ile verilerin neden paylaşıldığını detaylandırdı.

Leicester'ın Çağlar Söyüncü paylaşımı gönülleri fethetti

Milli Takımımızın Arnavutluk’u 1-0 yendiği maçın ardından asker selamı vererek Barış Pınarı Harekatı’na destek vermesi futbol dünyasında yankı uyandırmıştı. Harekatı sosyal medya paylaşımlarıyla destekleyen gurbetçi futbolculara takımları baskı uygulamış ve paylaşımlarını geri almaları için uyarıda bulunmuştu. Ama tek bir takım hariç! Leicester City, dünkü Fransa maçının ardından oyuncusu Çağlar Söyüncü’nün formasındaki Türk bayrağını öptüğü fotoğrafı paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >