20 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

20 Ekim 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Ekim 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada bir askerimiz şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle Mehmetçik arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir askerimiz şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştü. Erdoğan-Johnson görüşmesinde, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Suriye'den çekilen Amerikan askerleri Irak'a gidecek

ABD ile varılan mutabakat ve Güvenli Bölge'nin tesisi çalışmaları ile Amerikan askerleri, Güvenli Bölge'nin oluşturulacağı alandan çekiliyor. Çekilecek Amerikan askerlerinin nereye gideceği ise merak konusuydu. ABD Savunma Bakanı Esper bu konuya açıklık getirerek, Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batısına gideceğini açıkladı.

Netflix, şifresini başkalarıyla paylaşanlar için önlem almaya hazırlanıyor

Dijital yayın platformu Netflix, kullanıcı şifresini başkaları ile paylaşanlar için önlem almaya hazırlanıyor. Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, "Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız" dedi.

Gürültü engellemeli yeni AirPods bu sene satışa çıkabilir

Çinli United Daily News'in yeni bir haberine göre Apple, bu sene sonunda gürültü engelleme özelliğine sahip olan yeni bir AirPods'u duyurabilir. Habere göre yeni AirPods'un önceki versiyonlardan ayırt edilebilmesi için AirPods Pro olarak isimlendirmesi söz konusu.

Beşiktaş'ın 34. başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlıların yeni başkanı seçildi. BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda 8 bin 529 geçerli oyun 5 bin 9'unu alan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın 34. başkanı oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >