7 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

7 Ağustos 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

ABD ile Güvenli Bölge görüşmeleri: Mutabık kalındı

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen askeri heyetle yapılan Suriye Türkiye sınırındaki güvenli bölge görüşmeleri tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın ABD ile Güvenli Bölge görüşmelerine ilişkin açıklamasında "Barış koridoru olmasında mutabık kalındı" denildi.


GZT, İstanbul Valisi Yerlikaya’nın Suriyelilere ilişkin başlattığı ‘İstanbul’ modelinin detaylarını araştırdı

İstanbul’da Suriyeli vatandaşlar için başlatılan Düzensiz Göçle Mücadele Çalışması ile İstanbul’daki Suriyelilerin son durumları dikkati çekti. ‘Suriyeli Türk vatandaşı olabilir mi?’, ‘Suriyeliler maaş alıyor mu?’, ‘Suriyeli sigortasız mı çalışıyor?’, ’Suriyeliler İstanbul’da mı kalacak?’, ‘Suriyeli dükkan açabilir mi?’, ‘Suriyeliler TOKİ’den ev alabilir mi?’, ‘Suriyeliler öncelikli mi?’, ‘Suriyeli suç işleyince tutuklanamıyor mu?’, ‘Yeni doğan Suriyeliler Türk vatandaşı mı?’, ‘Arapça tabela serbest mi?’ gibi sorular ‘İstanbul’ modeli ile yanıt buldu.

Dolar/yuan paritesinde kritik eşik kabul edilen 7 seviyesi 11 yıl sonra aşıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal ürünlere ekstra vergiler getirmesi iki ülke arasındaki görüşmelerin tıkanmasına ve karşılıklı hamlelerin çeşitlenmesine neden oldu. 2008 küresel finans krizinden bu yana dolar/yuan paritesinde kritik eşik kabul edilen 7 seviyesi 11 yıl sonra aşıldı.

Apple'ın önümüzdeki ay toplamda üç yeni iPhone'u tanıtması bekleniyor

Apple'ın geçen sene olduğu gibi önümüzdeki ay da toplamda üç yeni iPhone'u tanıtması bekleniyor. En büyük güncellemenin yeni bir üçlü kamera olması bekleniyor. Ancak yeni çıkacak iPhone'larda görmek istediğimiz birçok farklı özellik var.

Yönetmen Quentin Tarantino son bir film yaparak kariyerini noktalamayı planlıyor

ABD'li yönetmen Quentin Tarantino son bir film yaparak kariyerini noktalamak istediğini duyurdu. Tarantino, kariyerindeki 9’uncu film olan ve başrollerinde Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio’nun oynadığı Bir Zamanlar Hollywood’da filminin tanıtımı için bulunduğu Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünü yönetmen, "Son filmimin ne hakkında olacağını henüz bilmiyorum.Tüm hikayelerimin bir kapanışı olmasını istiyorum'' dedi.

Yeni çevrimiçi dizi platformu Disney+, 12 Kasım'da ABD'de görücüye çıkacak

The Walt Disney Company tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde yayına alınacak yeni çevrimiçi dizi platformu Disney+, 12 Kasım'da görücüye çıkacak. Disney+'la ilgili açıklamalarda bulunan Disney yöneticisi Bob Iger, platformun içerik politikasına ve ücretlendirme periyotlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >