7 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

7 Ekim 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 7 Ekim 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyona dair kararlılık açıklamaları geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaparak Fırat'ın doğusuna gerçekleşecek operasyon için kararlılığın sürdüğünü belirtti.

ABD Başkanı Trump, harekata ilişkin Twitter hesabından birçok paylaşımda bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik olası harekatına ABD'nin desteği ya da dahli olmayacağını ve ABD askerlerinin bu bölgeden çekileceğini duyurmasının ardından, Twitter hesabından ardı ardına açıklamalarda bulundu.

BM'den Suriye'deki operasyona ilişkin 'Türkiye ile koordinasyona hazırız' açıklaması geldi

Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapılacak olası harekata ilişkin açıklamalarda bulundu. BM Genel Sekreter Yardımcısı Moumtzis, "Türkiye insani konularda bize gerekli güvenceleri verdi. Türkiye ile koordinasyona hazırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyon öncesi ABD askeri gücünü çekiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştireceği operasyonlar için hazırlıklar devam ederken Amerikan askerleri bölgeden çekilmeye başladı. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, çekilme sürecine ilişkin GZT'ye konuşarak, "Amerika şeytanla aynı tasa kaşık sallayan bir ülke. Dolayısıyla bu üs bölgeden çekilmede arka planda ne bırakır. Bunu sahada yerinde denetleyerek göreceğiz." dedi.

ABD'den gelen açıklamada tutuklu DAEŞ'lilerin sorumluluğunun Türkiye’de olacağı belirtildi

Türkiye'nin gözü kulağı Fırat'ın doğusuna yapılması muhtemel operasyonda. ABD'nin Suriye'deki askeri gücünü çekeceğini açıklamasının ardından bölgede tutukladıkları DEAŞ'lı teröristlerin sorumluluğunu Türkiye'ye bırakacaklarını açıklayan ABD'nin bu tutumunu Güvenlik, Strateji ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar GZT için yorumladı.

Türkiye'de 4 Ekim'de vizyona giren Joker'i 3 günde 385 bin kişi izledi

Yılın en çok konuşulan filmi Joker 4 Ekim itibariyle vizyona girdi. Film, geçen cuma 313 sinemanın 435 salonunda gösterildi ve ilk 3 günde 385 bin kişi tarafından izlenerek tüm zamanların ekim ayı en iyi yabancı film izleyici açılış rekorunu kırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >