'Doktor yok' bahanesi rektörü harekete geçirdi: Kılık değiştirerek denetim yaptı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü, üniversiteye bağlı hastanede 'hasta bakılmıyor' şikayetlerinin artması üzerine harekete geçti. Rektör, denetim amacıyla kılık değiştirerek hastaneye gitti. Gördükleri üzerine şikayetlerin yersiz olmadığı ortaya çıkınca, hastaneyi geçici olarak kapatma kararı aldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı International Dent Care Diş Polikliniği benzerine nadiren rastlanacak bir olaya sahne oldu.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, son teknoloji cihazlarla donatılan, 2 lokal ameliyathane ve 4 diş kliniği bulunan poliklinik ile ilgili şikayetler gelmeye başlayınca harekete geçti.

Kılık değiştirerek denetime gitti

Rektör Aldemir'in dişinin ağrıdığını belirtip, doktorun ne zaman geleceğini sorması üzerine aynı çalışan, "Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. 1 aydır doktor yok" yanıtını verdi. Bunun üzerine Aldemir, "Ben rektörüm, neden hastalara böyle davranıyorsunuz?" diyerek, tepki gösterdi.

  • Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi ile görüşerek, Kuşadası'ndaki polikliniğin kapatılması, çalışanlarının da başka yere kaydırılması talimatını verdi.

"Gerekeni yaptım"

Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmesinin söz konusu olamayacağını belirten Prof. Dr. Selçuk Aldemir, "1 aydır hasta bakılmıyor; ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik harcanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >