Mete Yarar'dan 'beka' açıklaması

Mete Yarar
Mete Yarar

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla GZT'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan 'Güvenli Bölge'de Mete Yarar, Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanıdığı kararnameyi imzalamasına atıfta bulunarak "Devletlerarası ilişkide herhalde şu son yaşanan olay sanırım çöküşün son haddesi. Bu dönem eşitlik, adalet, hak gibi konuların hiç kıymetinin kalmadığı bir dönem. Bunlar beka değilse, bu son dönemde yaşananların hiçbiri sorun değilse dünyada ne sorun?" ifadelerini kullandı.

GZT'nin her salı merakla beklenen programı 'Güvenli Bölge'de bu hafta İsrail'in Golan işgali Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıması masaya yatırıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri'nde İsrail'in egemenliğini tanıyan kararnameyi imzalamasının dünyada beka sorunu meydana getirdiğini belirten Mete Yarar, "Devletlerarası ilişkide herhalde şu son yaşanan olay sanırım çöküşün son haddesi. Bu dönem eşitlik, adalet, hak gibi konuların hiç kıymetinin kalmadığı bir dönem. Bunlar beka değilse, bu son dönemde yaşananların hiçbiri sorun değilse dünyada ne sorun? Bir ülkenin liderini devir, bir ülkede darbe yap, bir ülkenin topraklarını başkasına ver, git başka ülkede bulun, onu yık, bunu tehdit et. Eğer bunların hiçbiri beka değilse, ne beka kardeşim? Dünyanın beka sorunu var. Biz de bu beka sorunundan birebir etkileniyoruz." ifadelerini kullandı.

“Dünyada beka meselesi yok mudur?”

Türkiye beka tartışması olduğunu belirten Yarar,şunları kaydetti:

  • “Kimisi beka tartışması yok diyor, Sayın Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli beka tartışmasını açıyor. Aslında şu yaşanan örnek bile dünyanın bir bekayı nasıl yaşadığını da çok net bir göstergesi. Sen egemen bir devletsin ve toprakların pay edilebiliyor.
  • Sana verdim, karanameyle verdim, senin de başkenti değil onun da başkenti sen artık devlet başkanı değilsin seni de yıktım senin yerine ben Ahmet’i gösterdim.
  • Ahmet yarın sabahtan itibaren devlet başkanıdır. Bunu yapmak için de sana güç kullanacağım diyen bir dünyada beka meselesi sence yok mudur?”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >