Serebral palsi hastası öğretmen velilerin şikayeti ile görevden alındı

Filiz Begiş Naz
Filiz Begiş Naz

Çocukluk hayali okul öncesi öğretmenliği bölümünü birincilikle kazanan ve 9 yıldır ana sınıfı öğretmenliği yapan 40 yaşındaki Filiz Begiş Naz, velilerin şikayeti üzerine konuşma güçlüğü çektiği gerekçe gösterilip öğretmenlikten alındı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliğinden mezun olan doğuştan

Serebral palsi (SP) hastası olan Filiz Begiş Naz, velilerin şikayeti üzerine görevinden alınarak memur olarak görevini ifa etmesine karar verildi.

Verilen karara karşı mahkeme yoluna başvuran Filiz Begiç Naz, yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala yaşadığı duyguları dile getirdi.

"Öğretmenlik görevimin yeninden verilmesini istiyorum"

Naz, velilerin ön yargıları nedeni ile çok sevdiği mesleğinden alındığını ileri sürerek, “Velilerin şikayeti ile beni en sevdiğim öğretmenlikten alıp sadece düz memurluğa verdiler.Her gün bir yerdeyim, aşağılayıcı bir haldeyim” dedi.

Okulların açılacak olması nedeni ile öğretmenlik mesleğini yapamayacağı için duygusal anlar yaşayan Naz, “Öğretmenlik görevinin yeninden verilmesini istiyorum. Düz memur olarak çalışmak istemiyorum. Çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi. Bütün ömrümü o hayale göre şekillendirdim ve o hayale göre kendimi eğittim” diye konuştu.

Çocukluk hayaliydi

Kızının öğretmenlik mesleği çocukluk hayali, yaşama sevinci olduğunu ifade eden anne Fadik Begiş ise şöyle konuştu: Kızımın öğretmenliği elinden alındı. Çok üzgünüz. Öğretmen olabilmek için çok çalıştı. Çok başarılı idi. 9 yıl öğretmenlik yaptı, görevinden aldılar. 15 yıl ben kızımı sırtımda taşıdım okuttum. Küçükken bile öğretmenlik oynuyordu”

Veliler şikayet etti

Öte yandan velilerin Tarsus Anaokulu Öğretmeni Filiz Begiş Naz’ın “İradesi dışında konuşma ve ses bozukluğu, konuşmasının anlaşılması zor olması, öğrencilerle iletişim kuramaması, öğrencilerin bu durumdan olumsuz etkilenmesi ve okula gitmek istememeleri” iddiaları üzerine başlatılan inceleme doğrultusunda müfettiş raporunda velilerin iddialarının sübuta erdiği sonucuna ulaşıldığı ifade edilerek, “Tarsus Anaokulu Öğretmeni Filiz Begiş Naz’ın engelli grubundan atandığı, sağlık özrünün sürekli ve kalıcı olduğu, görev yaptığı okullarda soruşturma sonucu 3 defa görev yerinin değiştiği, çalıştığı diğer okullarda da aynı sorunları yaşadığı kanaati oluşmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 58. Maddesi gereğince diğer hizmetler sınıfındaki durumuna uygun kadroya atanmasının uygun olacağı yönündeki kanaatimi arz ederim” şeklindeki ifadelere yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >