Trump, YPG'nin ABD'yi savaşa dahil etme planını açıkladı

Trump: YPG, bizi savaşa dahil etmek için bazı DEAŞ'lıları serbest bırakıyor olabilir.
Trump: YPG, bizi savaşa dahil etmek için bazı DEAŞ'lıları serbest bırakıyor olabilir.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin yeni tweetler attı. Trump, "YPG, bizi savaşa dahil etmek için bazı DEAŞ'lıları serbest bırakıyor olabilir" açıklamasında bulundu. Trump, ayrıca iç politikadaki eleştirilere yanıt vererek"NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler var mı?" dedi.

ABD Başkanı Trump'tan yeni açıklama geldi. Trump, "PYD/YPG, bizi savaşa dahil etmek için bazı DEAŞ'lıları serbest bırakıyor olabilir" açıklamasında bulundu. Trump, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin yeni tweetler attı. İç politikadaki eleştirilere yanıt veren ABD Başkanı "NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler var mı?" ifadelerini kullandı.

"Avrupa, DEAŞ'lıların maliyetini üstlenmek istemedi"

Cezaevindeki DAEŞ'liler kaçtı açıklamasını değerlendiren Trump, Avrupa'yı suçladı. Trump, "Avrupa, DAEŞ'e katılan savaşçılarını geri alabilirdi ancak bunun maliyetini üstlenmek istemediler. Bizden beklediler. Belki de Kürtler bizi dahil etmek için bir kısmını bırakıyordur" şeklinde konuştu.

"Kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil"

  • Trump dün yaptığı açıklamada da, "Umarım Kürtler bölgeden çekilirler, Türkiye'nin hava gücüne karşı şansları yok. Askerlerimiz 50 sene daha Suriye'de kalamazdı.Daha kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >