Yerli oto 'gözlerini' gösterdi: Hangi modele benziyor?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otonun farlarının yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otonun farlarının yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

Yerli otomobilin ön gösteriminin 27 Aralık'ta yapılacağının açıklanmasının ardından heyecanlı bekleyiş sürerken Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) sosyal medya hesabından yerli otomobilin farlarının yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

Her gün 14.30'da yeni bir detayın paylaşılacağının açıklanması ise vatandaşlarda heyecan yarattı.

Yerli otomobilin tasarımında imzası bulunan Pininfarina'nın daha önce konsept olarak tasarladığı K350 ve H500 modellerinde kullandığı farlar yerli otomobil için yeniden şekillendirildi. Sağ ve sol olmak üzere toplam 8 mercekten oluşan farlarda beyaz ampul kullanıldığı göze çarpıyor.

Ön gösteriminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 27 Aralık'ta gerçekleşeceği yerli otomobil ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda araçların brandalı hali bile vatandaşları heyecanlandırırken yeni fotoğraf ise Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi Twitter hesabından geldi.

Her gün yeni bir detayın paylaşılacağını müjdeleyen açıklamada yerli otomobilin farları içeren bir fotoğraf dikkati çekti.

Yerli otomobilin tasarımını İtalya merkezli Pininfarina gerçekleştirdi. Şirketin daha önce tasarladığı konsept araçlarında da rastladığımız farlar ile yerli otomobilde kullanılan farlar oldukça benzer bir görüntü çiziyor.

Geçmişinde Ferrari başta olmak üzere birçok ikon sayılacak modelde imzası bulunan Pininfarina'nın Türkiye'nin yerli otomobilinde de 'aykırı ve sert' bir far kullandığı dikkati çeken ilk detay olarak göze çarpıyor.

Yerli otomobilin farları, Pininfarina'nın tasarladığı K350 modelinin farlarıyla benzerlik gösteriyor.
Yerli otomobilin farları, Pininfarina'nın tasarladığı K350 modelinin farlarıyla benzerlik gösteriyor.
  • Şirketin özellikle K350 ve H500 modellerine gerek panjur dizaynı gerekse dijital ayna detayıyla oldukça yakın duran yerli otomobil, son paylaşılan fotoğrafla birlikte farlarında da benzer bir çizgide yer aldığını söyleyebiliriz.

Şirketin sedan modeli H500'de de benzer far tasarımı yer almıştı.
Şirketin sedan modeli H500'de de benzer far tasarımı yer almıştı.

Led tasarımıyla oldukça şık duran farlar, Chevrolet'in Camaro modelinde kullanılan farlara da oldukça benziyor. Sağ ve solda toplam 8 merceğin kullanıldığı yerli otonun farlarında beyaz ışık veren xenon ampul kullanıldığı görülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >