GZT
GZT
0
GZT TV CANLI
Cins

CİNS HAKKINDA // NEDİR, KİMDİR?

Biz sussak da tarih konuşacak

Ayşe İmannur Aydoğdu
AYŞE İMANNUR AYDOĞDU
22 AĞUSTOS 2025 , CUMA 17:06
Abone ol
Biz sussak da tarih konuşacak
Cins

Onlar sanıyor ki biz sustuğumuzda mesele bitecek. Hâlbuki suskunluk, hakikati örtemez. Biz dilimizi kıssak bile tarih konuşur; tarih susturulsa bile hakikat dile gelir. Bir bayrak, bir çocuk gülüşü, bir annenin duası, bir şehidin hatırası... Hepsi kendi lisanınca “unutmayacağız” der. Zulüm, mazlumu yok ederek değil; hakikati boğarak kazanılmak istenir. Ama hakikat boğulmaz. Çünkü mazlumun sessizliği bile zalimin kulaklarında çığlığa dönüşür. Sezai Karakoç'un dediği gibi: “Bizden kurtulsalar da vicdandan, tarihten ve hakikatten kurtulamayacaklar.”

1-4
Hâlbuki biz sussak, tarih susmayacak
Cins

Hâlbuki biz sussak, tarih susmayacak

2-4
Tarih sussa hakikat susmayacak
Cins

Tarih sussa hakikat susmayacak

3-4
Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak
Cins

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak

4-4
Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, <br><br>Tarihin azabından kurtulamayacaklar<br><br>Sezai Karakoç
Cins

Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar,

Tarihin azabından kurtulamayacaklar

Sezai Karakoç

İNFOGRAFİK
CİNS SOSYAL MEDYA
FİLİSTİN
GAZZE
TARİH
İNSANLIK
Ayşe İmannur Aydoğdu

Bize Ulaşın

Bir proje fikrim var
Sizinle çalışmak istiyorum
Basın sponsoru arıyorum
Bir şeyler söylemek istiyorum

Sosyal Medya

Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
TikTok
LinkedIn
GZT
Hakkımızda
Medya Kiti
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin Korunması
Mobil Uygulamalar
Sosyal Medya
Kullanım Koşulları
Çerez Politikası
Künye
Site Haritası
Seçim Sonuçları 2024
Muhabbetle
İstanbul'da yapıldı.Tüm hakları saklıdır, Net Medya 2020GZT.com altında yayınlanan köşe yazıları ve haberlerin tüm hakları Net Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazıları ve haberlerin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri DirectFN Finansal Veri ve Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.