Binlerce levha söküldü, yüzlerce noktada hız limitleri değişti

Yurt genelinde 20 bine yakın levha söküldü, yüzlerce bölgede hız limitleri yeniden düzenlendi. Karadeniz yolunda, seyir hızını birdenbire düşüren, kapsamı belirsiz, yerleşim yerinden bağımsız trafik levhaları kaldırıldı. Bazı noktalarda hız sınırı 82'den 110'a yükseltildi.
1-6
Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan genelgenin ardından, hız levhaları ve bölgeleri belirli bir düzene kavuştu. 2 ay içinde 20 bine yakın trafik levhası kaldırıldı, birçok yolda yeni hız limitleri belirlendi.
2-6
Türkiye genelinde 20 bine yakın levhanın söküldüğü, yüzlerce bölgede hız limitlerinin yeniden düzenlendiği belirtiliyor.
Bu yollar arasında, Karadeniz yolu da var. Türkiye'nin en yoğun güzergahlarından biri olan bu yolda hız limitleri uzun zamandır tepki çekiyordu.
3-6
Yol boyunca, birçok yerde hız sınırı bölgeleri belirlenmişti. Ayrıca, hızı birden 50 veya 80'e düşüren levhalar bulunuyordu. Bazı büyük yerleşim yerlerinin içinden geçen yolların dışında, yolla bağlantısı bile olmayan bazı küçük yerleşim yerleri için hız sınırı bölgeleri bulunuyordu.
Güzergahta, sürücülerin birden karşısına çıkan bu levhalardan çok sayıda bulunuyordu ve birçok bölgede hız sınırının nerede bittiği bile anlaşılamıyordu.
4-6
Çerkes'te yerleşim yoğunluğu nedeniyle hız limitleri 82 olarak korunurken, Atkaracalar'da 82 olan limit 110'a çıkarıldı.
Yol boyuncaki birkaç ev bulunan yerleşim yerlerindeki hız sınırı bölgeleri tamamen iptal edildi, levhalar kaldırıldı.
5-6





