GZT
GZT
0
GZT TV CANLI
Jurnal.ist

JURNAL.İST HAKKINDA // NEDİR, KİMDİR?

DGS ek tercih tarihleri açıklandı | 2025 DGS ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuruda bulunabilir?

Jurnal.ist
JURNAL.İST
08 EKİM 2025 , ÇARŞAMBA 16:39
Abone ol
DGS ek tercih tarihleri açıklandı | 2025 DGS ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuruda bulunabilir?
GZT

2025 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapmayan veya bir lisans programına yerleşemeyen adaylar, gözlerini ÖSYM'nin DGS ek tercih sürecine çevirdi. İlk yerleştirme sonuçlarına göre 56 binden fazla aday bir programa yerleşirken, 19 binden fazla kontenjan boş kaldı.
Dört yıllık lisans programına geçiş yapmak isteyen adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanacak ek tercih kılavuzunu ve başvuru tarihlerini bekliyor. Peki ek tercih süreci başladı mı? İşte detaylar…

1-7
Ek tercih süreci, lisans hayali kuran adaylar için yeni bir fırsat niteliğinde. 2025 DGS yerleştirme sürecinde tercih yapmayan ön lisans mezunları için ek tercih dönemi başladı.<br>Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecek. Tercih kılavuzunda yer alan programlardan seçim yapan adayların, tercihlerini dikkatli ve güncel bilgilere göre yapmaları önem taşıyor.<br>Peki DGS ek tercih süreci ne zaman başlıyor?
GZT

Ek tercih süreci, lisans hayali kuran adaylar için yeni bir fırsat niteliğinde. 2025 DGS yerleştirme sürecinde tercih yapmayan ön lisans mezunları için ek tercih dönemi başladı.
Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecek. Tercih kılavuzunda yer alan programlardan seçim yapan adayların, tercihlerini dikkatli ve güncel bilgilere göre yapmaları önem taşıyor.
Peki DGS ek tercih süreci ne zaman başlıyor?

2-7
DGS EK TERCİH TARİHLERİ<br><br>Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih süreci 7 Ekim 2025 saat 11.00 itibarıyla başladı.<br>Adaylar işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr<br> adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda yapabileceklerdir.<br>
GZT

DGS EK TERCİH TARİHLERİ

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek tercih süreci 7 Ekim 2025 saat 11.00 itibarıyla başladı.
Adaylar işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr
adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda yapabileceklerdir.

3-7
DGS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?<br><br>Tercih işlemleri 13 Ekim 2025 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.<br>
GZT

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Tercih işlemleri 13 Ekim 2025 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

4-7
KİMLER DGS EK TERCİH YAPABİLİR?<br><br>2025-DGS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.<br><br>Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2025-DGS’ye girmiş ve merkezî yerleştirme sonucunda hiçbir programa yerleşmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerlidir:
GZT

KİMLER DGS EK TERCİH YAPABİLİR?

2025-DGS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2025-DGS’ye girmiş ve merkezî yerleştirme sonucunda hiçbir programa yerleşmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerlidir:

5-7
a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.<br>b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.<br>c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.<br>
GZT

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.
b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.
c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

6-7
DGS EK TERCİH TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR<br><br>ÖSYM, 2025 DGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanlar listesini yayımladı. Buna göre:<br><br>Toplam tercih yapan aday sayısı: 103.076<br><br>Bir programa yerleşen aday sayısı: 56.634<br><br>Boş kalan kontenjan sayısı: 19.089
GZT

DGS EK TERCİH TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR

ÖSYM, 2025 DGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanlar listesini yayımladı. Buna göre:

Toplam tercih yapan aday sayısı: 103.076

Bir programa yerleşen aday sayısı: 56.634

Boş kalan kontenjan sayısı: 19.089

7-7
Bu boş kontenjanlar, ek tercih döneminde yeniden adayların erişimine açılacak.<br>Boş kontenjan listeleri ve DGS taban puanları, ÖSYM’nin resmi sitesinde yayımlanacak ek yerleştirme kılavuzunda yer alacak.
GZT

Bu boş kontenjanlar, ek tercih döneminde yeniden adayların erişimine açılacak.
Boş kontenjan listeleri ve DGS taban puanları, ÖSYM’nin resmi sitesinde yayımlanacak ek yerleştirme kılavuzunda yer alacak.

ÖZGÜN
DGS
ÖSYM
LİSANS
ÖN LİSANS
Haber Merkezi

+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.

Bize Ulaşın

Bir proje fikrim var
Sizinle çalışmak istiyorum
Basın sponsoru arıyorum
Bir şeyler söylemek istiyorum

Sosyal Medya

Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
TikTok
LinkedIn
GZT
Hakkımızda
Medya Kiti
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin Korunması
Mobil Uygulamalar
Sosyal Medya
Kullanım Koşulları
Çerez Politikası
Künye
Site Haritası
Seçim Sonuçları 2024
Muhabbetle
İstanbul'da yapıldı.Tüm hakları saklıdır, Net Medya 2020GZT.com altında yayınlanan köşe yazıları ve haberlerin tüm hakları Net Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazıları ve haberlerin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri DirectFN Finansal Veri ve Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.