Ela Rümeysa Cebeci’nin canlı yayındaki 'yasaklı madde' sorusu yeniden gündem oldu

Uyuşturucu soruşturması kapsamında yapılan testlerde aralarında spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin de bulunduğu 7 kişinin sonucunun pozitif çıkmasının ardından, Cebeci'nin geçmişte canlı yayında sorduğu bir soru yeniden tartışma konusu oldu. Saç testleriyle ilgili programda dile getirilen ifadeler, test sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sosyal medyada tekrar gündeme geldi.
1-4
Uyuşturucu soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerle ilgili Adli Tıp Kurumu incelemeleri tamamlandı. Aralarında eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin de yer aldığı 7 kişi hakkında yapılan testlerin pozitif sonuç verdiği bildirildi. Gelişme, Türkiye’de medya ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
2-4
Test sonuçları netleşti
Adli Tıp’ta alınan saç örnekleri üzerinden yapılan analizlerde, Mehmet Akif Ersoy’un kokain kullandığı tespit edildi. Ela Rümeysa Cebeci’nin testlerinde ise hem kokain hem de esrar maddelerine rastlandığı açıklandı. Soruşturma kapsamında Cebeci ve bazı ünlü spikerler, işlemlerinin ardından daha önce serbest bırakılmıştı.
3-4
Canlı yayındaki sözler yeniden hatırlandı
Test sonuçlarının kamuoyuna yansımasının ardından, Ela Rümeysa Cebeci’nin geçmişte katıldığı bir televizyon programındaki sözleri yeniden gündeme geldi. Programda Prof. Dr. Oytun Erbaş, uyuşturucu maddelerin tespit yöntemlerini anlatırken saç örneğinin önemine dikkat çekmişti.
4-4



