Kemal Sunal’ın 'Propaganda' filmi gerçek oldu: Mahalle tel örgüyle bölündü | Vatandaşlar 5 km yürüyor

Kayseri'nin Sarımsaklı Mahallesi, demir yolları güvenliği amacıyla çekilen tel örgüyle ikiye bölündü. Mahalle sakinleri cami, market ve akrabalarına ulaşmak için günlük 5 kilometre yürümek zorunda. Vatandaşlar uygulamanın sonlandırılmasını veya üst geçit yapılmasını talep ediyor.
1-4
Kayseri’nin Sarımsaklı Mahallesi, demir yolları güvenliğini sağlamak amacıyla çekilen tel örgü nedeniyle ikiye ayrıldı. Mahalle sakinleri, günlük yaşamlarını sürdürmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyor. Cami, market ve diğer ihtiyaç noktalarına ulaşabilmek için yaklaşık 5 kilometre yürüyen vatandaşlar, uygulamanın iptal edilmesini veya bir üst geçit inşa edilmesini istiyor.
2-4
Mahalleyi ziyaret eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tel örgü uygulamasını eleştirerek, “Sarımsaklı Mahallesi, bir gecede tel örgü ile ikiye bölünmüş. Vatandaşlar ekmek almak, camiye gitmek ya da yakın akrabalarını görmek için uzun yollar kat etmek zorunda kalıyor. Bu uygulama halk için ciddi bir mağduriyet oluşturuyor” dedi.
3-4
Mahalle muhtarı tepkili
Mahalle Muhtarı Can Öcal, yaşlı ve hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Halk ne yapacağını şaşırmış durumda. Aracı olmayanlar için 5 kilometrelik yürüyüş büyük sorun. Camiler, marketler ve evler artık ulaşılmaz hale geldi” ifadelerini kullandı.
4-4



