FETÖ bağlantılı döner zinciri satışta: TMSF, 390 şubeli dev markayı 2.8 milyar TL'ye vitrine çıkardı

FETÖ soruşturması kapsamında el konulan dev döner zinciri satışa çıkıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye genelinde 390 şubesi bulunan Maydonoz Döner markasını 2 milyar 801 milyon TL muhammen bedelle ihaleye açtı.
1-5
TMSF, FETÖ iltisakı nedeniyle kayyum atanan ve ülke genelinde yüzlerce şubesi bulunan ünlü döner zinciri Maydonoz Döner'i satıyor.
2-5
Detaylar ortaya çıktı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, 21 Şubat 2025'te Maydonoz Döner markasıyla faaliyet gösteren 21 şirkete TMSF kayyum olarak atanmıştı. Soruşturma çerçevesinde 46'sı tutuklu olmak üzere toplam 70 kişi hakkında işlem yapılmıştı.
3-5
Resmi açıklama yapıldı
TMSF, Somca Gıda, Altı G Gıda, Sümer Entegre Et, Enerca Gıda ve Deta Ambalaj gibi firmalara ait mal, hak ve varlıkları içeren "Maydonoz Döner Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü ihale yoluyla satışa sunma kararını resmi sitesinden duyurdu.
4-5




