GZT
GZT
0
GZT TV CANLI
Jurnal.ist

JURNAL.İST HAKKINDA // NEDİR, KİMDİR?

Okullarda Ara Tatil Kalkıyor mu? MEB Bakanı Yusuf Tekin'den Son Dakika Açıklaması

Jurnal.ist
JURNAL.İST
26 KASIM 2025 , ÇARŞAMBA 08:49
Abone ol
Okullarda Ara Tatil Kalkıyor mu? MEB Bakanı Yusuf Tekin'den Son Dakika Açıklaması
GZT

Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni yakından ilgilendiren "Okullarda ara tatil kalkıyor mu?" sorusu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Eğitim öğretim yılı içerisinde Kasım ve Nisan aylarında uygulanan birer haftalık tatillerin geleceği hakkında konuşan Bakan Tekin, velilerden gelen talepler doğrultusunda yeni bir değerlendirme sürecinde olduklarını duyurdu. İşte ara tatillerin durumu, zorunlu eğitim süresi ve öğretmen atamalarına ilişkin MEB'den gelen son dakika açıklamaları.

1-7
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatiller kaldırılıyor mu? sorusuna Mardin’de yaptığı açıklamalarla yanıt verdi. Velilerden gelen yoğun taleplere dikkat çeken Bakan Tekin, iki yıldır yapılan analizlerin bu yıl da devam edeceğini belirterek, kararın kapsamlı bir değerlendirme sonrası verileceğini söyledi.
GZT

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatiller kaldırılıyor mu? sorusuna Mardin’de yaptığı açıklamalarla yanıt verdi. Velilerden gelen yoğun taleplere dikkat çeken Bakan Tekin, iki yıldır yapılan analizlerin bu yıl da devam edeceğini belirterek, kararın kapsamlı bir değerlendirme sonrası verileceğini söyledi.

2-7
Ara tatiller kalkacak mı? İşte Bakan Tekin’in açıklaması<br><br>Son yıllarda eğitim döneminin ortasında yapılan birer haftalık ara tatiller, özellikle çalışan veliler için tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda en çok merak edilen soru “Ara tatil kaldırılıyor mu?” oldu.
GZT

Ara tatiller kalkacak mı? İşte Bakan Tekin’in açıklaması

Son yıllarda eğitim döneminin ortasında yapılan birer haftalık ara tatiller, özellikle çalışan veliler için tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda en çok merak edilen soru “Ara tatil kaldırılıyor mu?” oldu.

3-7
Bakan Tekin, "Okullarda ara tatil kalkıyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:<br><br>"Bu konuda velilerden çok talep geliyor. Çalışan anne ve babalar sorun yaşıyor. Çocuk tatil sonrasında tekrar okula gitmek istemiyor. Yine öğretmenlerimiz 'ara tatil sonrası çocuğun okula adaptasyonu zor oluyor' diyor. Bu konuda iki yıldır analiz yapıyoruz. Bu yıl da yapacağız. Ondan sonra değerlendireceğiz."<br><br>Bakanın bu açıklaması, önümüzdeki dönemlerde ara tatil uygulamasının kaldırılabileceği veya formatının değiştirilebileceği şeklinde yorumlandı. Ancak şu an için kesinleşmiş bir karar bulunmuyor; süreç, bu yıl yapılacak analizlerin sonucuna göre netleşecek.
GZT

Bakan Tekin, "Okullarda ara tatil kalkıyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konuda velilerden çok talep geliyor. Çalışan anne ve babalar sorun yaşıyor. Çocuk tatil sonrasında tekrar okula gitmek istemiyor. Yine öğretmenlerimiz 'ara tatil sonrası çocuğun okula adaptasyonu zor oluyor' diyor. Bu konuda iki yıldır analiz yapıyoruz. Bu yıl da yapacağız. Ondan sonra değerlendireceğiz."

Bakanın bu açıklaması, önümüzdeki dönemlerde ara tatil uygulamasının kaldırılabileceği veya formatının değiştirilebileceği şeklinde yorumlandı. Ancak şu an için kesinleşmiş bir karar bulunmuyor; süreç, bu yıl yapılacak analizlerin sonucuna göre netleşecek.

4-7
12 Yıllık Zorunlu Eğitim Süresi Değişiyor mu?<br>Bakan Tekin'in açıklamalarındaki bir diğer önemli başlık ise zorunlu eğitim süresi oldu. Mevcut 12 yıllık eğitim sisteminde öğrencilerin liseyi bitirme yaşının 18-19 olduğunu hatırlatan Tekin, bu sürenin ve yaşın dünya standartlarına göre yeniden tartışılması gerektiğini vurguladı.<br><br>Eğitim modelleri üzerine (4+4+3+1 veya 4+4+2+2 gibi) kamuoyunda dolaşan formüller hakkında ise Bakan Tekin şunları söyledi:<br><br>Erken Mezuniyet Tartışması: Dünyada eğitim bitirme yaşının aşağı çekildiğini belirten Tekin, Türk gençlerinin de hayata ve üniversiteye daha erken atılabilmesi için düzenlemelerin tartışılabileceğini ifade etti.<br><br>Hazırlık Süreci: Herhangi bir model değişikliğinin hemen uygulanmayacağını, altyapı, öğretmen norm durumu ve müfredat gibi detayların titizlikle hazırlanması gerektiğini belirtti.
GZT

12 Yıllık Zorunlu Eğitim Süresi Değişiyor mu?
Bakan Tekin'in açıklamalarındaki bir diğer önemli başlık ise zorunlu eğitim süresi oldu. Mevcut 12 yıllık eğitim sisteminde öğrencilerin liseyi bitirme yaşının 18-19 olduğunu hatırlatan Tekin, bu sürenin ve yaşın dünya standartlarına göre yeniden tartışılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim modelleri üzerine (4+4+3+1 veya 4+4+2+2 gibi) kamuoyunda dolaşan formüller hakkında ise Bakan Tekin şunları söyledi:

Erken Mezuniyet Tartışması: Dünyada eğitim bitirme yaşının aşağı çekildiğini belirten Tekin, Türk gençlerinin de hayata ve üniversiteye daha erken atılabilmesi için düzenlemelerin tartışılabileceğini ifade etti.

Hazırlık Süreci: Herhangi bir model değişikliğinin hemen uygulanmayacağını, altyapı, öğretmen norm durumu ve müfredat gibi detayların titizlikle hazırlanması gerektiğini belirtti.

5-7
Adrese Dayalı Okul Kayıtlarında "Sahte Adres" Dönemi Bitiyor<br>Velilerin çocuklarını daha "popüler" görülen okullara veya öğretmenlere yazdırmak için adres değişikliği yapmasının önüne geçiliyor. Bakan Tekin, İçişleri Bakanlığı ile ortak bir yazılım geliştirdiklerini ve adrese dayalı kayıt sistemini delen veliler için yeni tedbirler alacaklarını duyurdu.<br><br>Buna göre:<br><br>Okula adres dışı fazladan öğrenci kaydı merkezi sistemle engellenecek.<br><br>Sınıf mevcutlarının dengesizleşmesi (bir sınıfta 15, diğerinde 40 öğrenci olması) önlenecek.<br><br>Okul müdürleri üzerindeki kayıt baskısı kaldırılacak.
GZT

Adrese Dayalı Okul Kayıtlarında "Sahte Adres" Dönemi Bitiyor
Velilerin çocuklarını daha "popüler" görülen okullara veya öğretmenlere yazdırmak için adres değişikliği yapmasının önüne geçiliyor. Bakan Tekin, İçişleri Bakanlığı ile ortak bir yazılım geliştirdiklerini ve adrese dayalı kayıt sistemini delen veliler için yeni tedbirler alacaklarını duyurdu.

Buna göre:

Okula adres dışı fazladan öğrenci kaydı merkezi sistemle engellenecek.

Sınıf mevcutlarının dengesizleşmesi (bir sınıfta 15, diğerinde 40 öğrenci olması) önlenecek.

Okul müdürleri üzerindeki kayıt baskısı kaldırılacak.

6-7
Öğretmen Atamaları ve Mülakat Süreci<br>Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atamaları bekleyen adaylar için de takvimi açıkladı. 10 bin öğretmen ataması için sürecin işlediğini belirten Tekin, şu bilgileri paylaştı:<br><br>Norm Güncellemesi: Kasım ayı içerisinde yapılacak.<br><br>Branş Dağılımı: Aralık ayı içerisinde 10 bin atama için branş dağılımı açıklanacak.<br><br>Ek Atama: 2024 KPSS puanıyla ek atama yapılmasının hukuki olarak mümkün olmadığını belirtti.<br><br>En çok ihtiyaç duyulan ve son atamada en fazla kontenjan ayrılan branşlar ise; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Okul Öncesi ve İngilizce olarak sıralandı.
GZT

Öğretmen Atamaları ve Mülakat Süreci
Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atamaları bekleyen adaylar için de takvimi açıkladı. 10 bin öğretmen ataması için sürecin işlediğini belirten Tekin, şu bilgileri paylaştı:

Norm Güncellemesi: Kasım ayı içerisinde yapılacak.

Branş Dağılımı: Aralık ayı içerisinde 10 bin atama için branş dağılımı açıklanacak.

Ek Atama: 2024 KPSS puanıyla ek atama yapılmasının hukuki olarak mümkün olmadığını belirtti.

En çok ihtiyaç duyulan ve son atamada en fazla kontenjan ayrılan branşlar ise; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Okul Öncesi ve İngilizce olarak sıralandı.

7-7
LGS ve Sınav Sisteminde Değişiklik Var mı?<br>Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği LGS değişikliği konusunda ise Bakan Tekin net konuştu. Şu an için kademeler arası geçiş sisteminde (LGS) herhangi bir değişiklik gündemde bulunmuyor. Ancak test sınavlarında "açık uçlu soruların" sorulmasına yönelik uzun vadeli çalışmaların ve pilot uygulamaların devam ettiği belirtildi.
GZT

LGS ve Sınav Sisteminde Değişiklik Var mı?
Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği LGS değişikliği konusunda ise Bakan Tekin net konuştu. Şu an için kademeler arası geçiş sisteminde (LGS) herhangi bir değişiklik gündemde bulunmuyor. Ancak test sınavlarında "açık uçlu soruların" sorulmasına yönelik uzun vadeli çalışmaların ve pilot uygulamaların devam ettiği belirtildi.

ÖZGÜN
MEB
ARA TATİL
BAKAN TEKİN
Haber Merkezi

+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.

Bize Ulaşın

Bir proje fikrim var
Sizinle çalışmak istiyorum
Basın sponsoru arıyorum
Bir şeyler söylemek istiyorum

Sosyal Medya

Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
TikTok
LinkedIn
GZT
Hakkımızda
Medya Kiti
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin Korunması
Mobil Uygulamalar
Sosyal Medya
Kullanım Koşulları
Çerez Politikası
Künye
Site Haritası
Seçim Sonuçları 2024
Muhabbetle
İstanbul'da yapıldı.Tüm hakları saklıdır, Net Medya 2020GZT.com altında yayınlanan köşe yazıları ve haberlerin tüm hakları Net Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazıları ve haberlerin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri DirectFN Finansal Veri ve Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.