Resmi Gazete'de yayımlandı! Bütün şirketleri ilgilendiriyor: Süresi bir yıl uzatıldı

Ticaret dünyasını yakından ilgilendiren kritik karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle bilançosu bozulan ve "teknik iflas" riski taşıyan şirketler için süre uzatıldı. Kur farkı zararları 2027'ye kadar hesaplamalara dahil edilmeyecek.
1-4
Ticaret Bakanlığı, Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) ilişkin tebliğde önemli bir değişikliğe gitti. Zarar eden, sermaye kaybı yaşayan veya borca batık durumdaki şirketlerin bilançolarını rahatlatacak düzenlemenin süresi uzatıldı.
2-4
O zararlar 2027'ye kadar yok sayılacak
Resmi Gazete'de yer alan karara göre; TTK'nın 376. maddesi kapsamında yapılan "sermaye kaybı" veya "borca batık olma" hesaplamalarında geçici bir muafiyet uygulanacak. Şirketlerin henüz ifa edilmemiş (ödenmemiş) yabancı para cinsi yükümlülüklerinden doğan kur farkı zararları, 1 Ocak 2027 tarihine kadar dikkate alınmayacak.
3-4
Teknik iflasın önüne geçilecek
Bu düzenleme ile döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle borçları artan ve kağıt üzerinde sermayesini kaybetmiş görünen şirketlerin "teknik iflas"a sürüklenmesinin engellenmesi amaçlanıyor.
4-4



