Fenerbahçe'ye verilmeyen penaltı doğru karar mı? Semedo ve Skriniar yerde kalmıştı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, dün akşam Macar ekibi Ferencvaros ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takım 5 sonucunda 8 topladı. Karşılaşmanın ardından Semedo'nun yerde kaldığı ve Fenerbahçeli oyuncuların penaltı beklediği pozisyonda hakem devam kararı vermişti. Spor yazarları karşılaşma ve pozisyon için çok çarpıcı yorumlar yaptı.
1-9
UEFA Avrupa Ligi’nde 5. hafta heyecanı dün oynanan maçlarla sona erdi. Temsilcimiz Fenerbahçe, Macar ekibi Ferencvaros 1-1 berabere kaldı ve iç sahadaki avantajını kullanamadı.
2-9
Karşılaşma sonrası spor yazarları Ömer Üründül, Mustafa Çulcu ve Ercan Taner, çarpıcı eleştirilerde bulunurken, Semedo’nun son dakikalarda ceza sahası içerisinde kaldığı pozisyon tartışmalara sebep olmuştu.
Mustafa Çulcu, pozisyon için hakemin kararını eleştirdi.
3-9
‘Asensio-Talisca 15-20 dakika birlikte oynayabilirler’
Ömer Üründül: "Bütün dünyada bazı teknik direktörlerin özel takıntıları var. Bu takıntılar işe yaramasa da ısrar ederler. Bir örnek de Tedesco... Sezon başından beri vurguluyorum; çok yetenekli de olsalar fizik güçleri yeterli olmayan, devamlılıkları olmayan, pres özellikleri yetersiz kalan iki oyuncuya birden orta sahada görev vermek atletizme dönen günümüz futbolunun istediği ilkeye zıt kutup teşkil ediyor." [SABAH]
4-9
“Dün geceki Asensio-Talisca birlikteliği… Tabii ki, 15-20 dakikalık sürelerde birlikte oynayabilirler. Dünkü maç bence eğer Tedesco'yu ders niteliğinde olmazsa, derbi rakibinin eksiklerine rağmen çok zor geçer." [SABAH]
5-9
"UEFA'nın aynı ülke hakemlerini iki takımımıza göndermesi ilginç"
Mustafa Çulcu: Fenerbahçe-Ferencvaros maçını yöneten İspanyol Ricardo De Burgos Bengoechea, UEFA 1. kategori hakemi, 39 yaşında, diş teknisyeni. UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde başarılı seri yakalamış ve ilk 8 hedefi olan ülkemizin 2 değerli takımının çok kritik Salı ve Perşembe maçlarına aynı ülke hakemlerini göndermesi kafaları karıştırdı! Hani UEFA'nın olmazsa olmazları saygınlık, güvenilirlilik ve marka değeri nerede kaldı?" [SABAH]
6-9
"Yiğit Efe ikinci sarıyı görebilirdi"
"Burgos'un topu oynatma isteği yüksek ancak zaman zaman oyunun içinde kalıyor. Acemi beden dili sergiliyor. Hatta telaşlı ve panik güven vermiyor."
"23'te Semedo-Keita mücadelesinde Fenerbahçe penaltı bekledi devam kararı doğru. Sarısı olan Yiğit Efe, 54'te Zachariassen'e faulünde ikinci sarıyı görebilirdi!"
7-9
"Skriniar’ın topuğuna bastı, pozisyon penaltıydı"
Uzatmalarda Duran'a çıkan kırmızıya asla katılmıyorum, çünkü kafa atmıyor. Kafa kafaya didişme var, sarı yeterliydi. 90+6'da Skriniar'ın topuğuna Joseph ayak ucu ile basıyor. Çok zor bir pozisyon. Hakem görüp verse kimse bir şey diyemez. Kalabalık ayaklar, kapalı ve çok kaba basma gözükmeyince VAR da devre dışı kaldı. Bu pozisyon penaltıydı.
“Duran toplarda uyursanız golü yersiniz”
8-9
"Duran topta uyursanız golü yersiniz"
Ercan Taner: "Avrupa maçlarındaki duran toplarda uyursanız golü yersiniz. Varga’nın kafa golü göstere göstere gelmişti. Talisca, cevabı çabuk vermeseydi Fenerbahçe maçta daha da zorlanırdı. Nene’nin şutu direkten dönmese galibiyet gelecekti." [Sözcü]
9-9


![‘Asensio-Talisca 15-20 dakika birlikte oynayabilirler’<br><br>Ömer Üründül: "Bütün dünyada bazı teknik direktörlerin özel takıntıları var. Bu takıntılar işe yaramasa da ısrar ederler. Bir örnek de Tedesco... Sezon başından beri vurguluyorum; çok yetenekli de olsalar fizik güçleri yeterli olmayan, devamlılıkları olmayan, pres özellikleri yetersiz kalan iki oyuncuya birden orta sahada görev vermek atletizme dönen günümüz futbolunun istediği ilkeye zıt kutup teşkil ediyor." [SABAH]](https://img.piri.net/mnresize/1200/-/resim/upload/2025/11/28/09/06/dbac897155.jpg)
![“Dün geceki Asensio-Talisca birlikteliği… Tabii ki, 15-20 dakikalık sürelerde birlikte oynayabilirler. Dünkü maç bence eğer Tedesco'yu ders niteliğinde olmazsa, derbi rakibinin eksiklerine rağmen çok zor geçer." [SABAH] <br>](https://img.piri.net/mnresize/1200/-/resim/upload/2025/11/28/09/06/345169622332.jpg)
!["UEFA'nın aynı ülke hakemlerini iki takımımıza göndermesi ilginç"<br><br>Mustafa Çulcu: Fenerbahçe-Ferencvaros maçını yöneten İspanyol Ricardo De Burgos Bengoechea, UEFA 1. kategori hakemi, 39 yaşında, diş teknisyeni. UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde başarılı seri yakalamış ve ilk 8 hedefi olan ülkemizin 2 değerli takımının çok kritik Salı ve Perşembe maçlarına aynı ülke hakemlerini göndermesi kafaları karıştırdı! Hani UEFA'nın olmazsa olmazları saygınlık, güvenilirlilik ve marka değeri nerede kaldı?" [SABAH]](https://img.piri.net/mnresize/1200/-/resim/upload/2025/11/28/09/13/35f15250313221312312.jpg)


!["Duran topta uyursanız golü yersiniz"<br><br>Ercan Taner: "Avrupa maçlarındaki duran toplarda uyursanız golü yersiniz. Varga’nın kafa golü göstere göstere gelmişti. Talisca, cevabı çabuk vermeseydi Fenerbahçe maçta daha da zorlanırdı. Nene’nin şutu direkten dönmese galibiyet gelecekti." [Sözcü]](https://img.piri.net/mnresize/1200/-/resim/upload/2025/11/28/09/06/c4b579c03232.jpg)
![Gürcan Bilgiç: "Skriniar ve Ederson'a rağmen ikinci sınıf takıma yakışacak kornerden kafa golünü yediler. Daha uygununda Nesyri avuta attı. Yoklardan çözüm bulmak… Yiğit Efe güzel gecesini tamamlayamadı. Alvarez stoper oldu, Semedo ön libero. Oğuz'un sola yaklaşması, Nene'nin direkt oynama isteği, rakip ceza alanındaki kaosun arkasından Talisca'nın fırsatı değerlendirmesi… İki takımın oyun dengesinde beraberlik normal gibi gözükse de, 10 kişi kaldıktan sonra bile kazanmanın peşine düştüler. [SABAH]](https://img.piri.net/mnresize/1200/-/resim/upload/2025/11/28/09/19/a4a547a0232322.jpg)