Dünya üç maymunu oynamaya devam ediyor...Bill Gates, zorunlu aşılar ve Nijerya’ya rüşvet

Korkuya bakar mısınız? Nijerya’da yer yerinden oynuyor ama işin içinde Bill Gates olduğu için kimsenin gözü haberi vermeye yemiyor. Her yıl dünyanın geri kalanını aşağılayarak Batı ülkelerini medya özgürlüğü konusunda en zirveye yerleştiren o raporları kimler yazdırıyor, şimdi anlayabildik mi?
Korkuya bakar mısınız? Nijerya’da yer yerinden oynuyor ama işin içinde Bill Gates olduğu için kimsenin gözü haberi vermeye yemiyor. Her yıl dünyanın geri kalanını aşağılayarak Batı ülkelerini medya özgürlüğü konusunda en zirveye yerleştiren o raporları kimler yazdırıyor, şimdi anlayabildik mi?

Nijerya’daki Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol Kanunu’nun zorunlu aşı meselesini içermediğini söyleyen mecralar var bir de... BBC Nijerya bunlardan biri... Bill Gates’in rüşvet iddiaları meclis gündemine geldiği ve hakkında soruşturma komisyonu kurulduğu halde bir türlü haber olmazken; kanunun zorunlu aşıları kapsamadığını kamuoyunun gözüne sokarcasına vermesi ilginç. Ve elbette yalan. BBC bildiğin yalan söylüyor. 11 Mayıs günü allafrica.com için kaleme aldığı yazısında Obio-Akpor federal bölgesinden milletvekilli Kingsley Chinda bakın, gerçeği nasıl ifşa ediyor? “Yasanın 51. maddesine göre zorunlu aşıların ücretini karşılamayan kişi suç işlemiş olacağından ve fakirlik de mazeret sayılmadığına göre aşıların en azından mağdur kesimler için bedava yapılması elzemdir.”

4 Mayıs günü normalde dünya medyasını ayağa kaldıracak bir gelişme yaşandı. Nijerya Muhalefet Koalisyonu (CUPP) sözcüsü Ikenga Imo Ugochinyere, sosyal medya hesabından “acil” koduyla bir açıklamada bulundu. Açıklamanın büyük harflerle yazılan spot bölümü şöyle diyordu:

Nijeryalı sözcü basın toplantısı
Nijeryalı sözcü basın toplantısı
Nijeryalı sözcünün sosyal medya açıklaması
Nijeryalı sözcünün sosyal medya açıklaması

Zorunlu Aşı Kanunu olarak da bilinen Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol Kanunu 2020’nin yarın kamuoyundan habersiz bir şekilde gizli olarak geçmesi için bu kanuna destek veren Bill Gates’ten 10 milyon dolar rüşvet alındığı iddia ediliyor. Muhalefet Koalisyonu, şayet Meclis başkanı Femi Gbajabiamila bu kanunu illegal bir şekilde geçirmek için hamle yaparsa, muhalif milletvekillerini meclisi altüst etmeye çağırıyor. Muhalif milletvekillerine sesleniyoruz: Bu kanuna direnmek suretiyle iddia edilen 10 milyon dolardan tek kuruş almadığınızı ispatlayın.

Nijerya Muhalefet Koalisyonu sözcüsü, rüşvet iddiasını edindiği bir istihbarata dayandırıyor; konuya ilişkin bir makbuzun varlığından bile bahsediyordu. Dediğine göre, taraflar arasındaki rüşvet işi bir kaç ay önce yapılan bir Avusturya ziyareti sırasında görüşülmüş, paranın ödemesiyse geçen hafta yapılmıştı.

Bu Acele Niye?

Sözcü, yaptığı açıklamada soruyordu:

“Nijeryalılara hatırlatmak isterim ki, şu an itibariyle dünyanın hiç bir yerinde keşfedilmiş / ispatlanmış bir aşı mevcut olmadığı hâlde niçin zorunlu aşı kanununu acele bir şekilde meclisten geçirmeye çalışıyorlar?”

Sözcü, peş peşe sorular yağdırmaya devam ediyordu.

  • “Ya gerçekten HIV/AIDS virüsüne henüz aşı bulunamadığı gibi koronavirüse de aşı bulunamazsa, işte o zaman ne olacak? Bu acele gerçekten niye, Meclis başkanlığının bu konuda Nijeryalılara söyleyecek bir sözü yok mu? Bu kanun ekonomiyi mi canlandıracak, açlığı mı azaltacak, bize daha fazla test kiti veya hasta yatağı mı temin edecek? Bu kanun fakir ve savunmasız Nijeryalıların haklarının çalınmasını durduracak mı? Koparılan onca gürültünün 10 milyon dolar rüşvet için yapıldığı doğru mu?

Dün Bizi Köleleştirenlere Niçin Güveniyoruz?

Muhalefet sözcüsü, ülkeyi yönetenlerin çözüm namına elini taşın altına koymayıp sürekli yabancılardan medet ummasına içerlemiş, “Federal hükümete daha önce söylediğimiz gibi, Çinli doktorları ülkeye sokmayın. Sınırlarımızı kapatın” diyordu. Asıl kızgınlığı ise daha dün kendilerini köle yapan zihniyete güvenilmesiydi. Bu konuda haklı olarak şöyle diyordu:

  • “Madagaskar gibi ülkeler kendi çözümlerini üretirken hükümetimiz niçin bizi daha önce köleleştirenlerin zorunlu aşılarını kanun zoruyla dayatmaya kalkıyor?”

Soruşturma Komitesi Kuruldu

Ana akım medya 3 maymunu oynadı
Ana akım medya 3 maymunu oynadı

Nijerya Muhalefet Koalisyonu (CUPP) sözcüsü Ikenga Imo Ugochinyere’nin rüşvet iddiaları üzerine Meclis başkanı Femi Gbajabiamila tarafından Henry Nwawuba başkanlığında 12 kişilik bir soruşturma komitesi kurulduğunu buraya not edelim. Ülkede kanun aleyhine bir hareketlenme söz konusu. Nitekim gazeteci Tola Adeniyi de bir çağrı yaparak ülkedeki tüm medya, sivil toplum, meslek kuruluşları ve münevver kesimi kanun aleyhine sesini yükseltmeye çağırdı. Adeniyi tedirginliğini şu sözlerle ifade etti:

“Dünyanın hiçbir yerinde genel aşılar zorunlu değil. Nijerya halkını, Batı dünyasının ırkçı ajandası tarafından dayatılan bu ölüm çarkından kurtarmalıyız. Bu kanun geçsin diye dış güçlerden rüşvet veya teşvik alan birileri varsa, gözlerinin önüne kendi ailelerini getirsinler.”

Medya Üç Maymunu Oynuyor

Başta ne demiştik? “4 Mayıs günü normalde dünya medyasını ayağa kaldıracak bir gelişme yaşandı.” Peki, dünya medyasından çıt sesi duyan oldu mu? Ortada bir siyasetçi tarafından dile getirilen “zorunlu aşı bahsi” ve bunun gerçekleşmesi için “Bill Gates’in devreye girip rüşvet vermesi iddiası” gibi son derece önemli mevzular dönüyorken bu sessizliği neye yormalı?

Ana akım medyayı geçtik, kendilerini muhalif olarak konumlandıran yayın organları bile sus pus. İddialar doğrudur, yanlıştır onu bilemeyiz. Nijerya Meclisi zaten konuyla ilgili bir soruşturma komitesi kurmuş. Hadi manşeti geçtik ki, aslında tam manşetlik bir haber, insan şu durumu kupkuru bir haber diliyle olsun üç satır veremez mi? Veremiyormuş demek ki...

 Reddit sitesi hemen müdahale etmiş ve “yanlış yönlendiren başlık” diye yaftalamış.
Reddit sitesi hemen müdahale etmiş ve “yanlış yönlendiren başlık” diye yaftalamış.

Niçin veremediğine dair en basit misali sunalım şimdi. Nijerya basını tarafından gündeme getirilen meseleyi, birisi reddit.com sitesi üzerinden post olarak atmış. Postun başlığında “Bill Gates Nijerya’da zorunlu aşı için 10 milyon dolar rüşvet sunuyor” ifadesi yazılı. Reddit sitesi hemen müdahale etmiş ve “yanlış yönlendiren başlık” diye yaftalamış. Postun üzerine de “Kusura bakmayın, bu post Reddit dünya haberleri moderatörleri tarafından yayından kaldırılmıştır” şeklinde bir açıklama yerleştirmiş. Çünkü bu haber doğru değilmiş, insanları yanlış yönlendiriyormuş.

O Raporları Kim Yazdırıyor?

Reuters Bill Gates'in avukatı
Reuters Bill Gates'in avukatı


Korkuya bakar mısınız? Nijerya’da yer yerinden oynuyor ama işin içinde Bill Gates olduğu için kimsenin gözü haberi vermeye yemiyor. Her yıl dünyanın geri kalanını aşağılayarak Batı ülkelerini medya özgürlüğü konusunda en zirveye yerleştiren o raporları kimler yazdırıyor, şimdi anlayabildik mi?

Reuters'in Günah Galerisi

Nijerya, Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri. Gözden kaçabilir bir durumu söz konusu değil. Dolayısıyla dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters’in bu haberi es geçmesi “kasd-ı mahsus” olmadıkça anlaşılır durum değil. “O da korkuyor” diyebilirsiniz. Ben de size “vaziyet pek de sandığınız gibi değil” cevabını veririm. Bill Gates ile Reuters arasındaki bağ, tahminlerin ötesinde. Şu korona günlerinde Bill Gates’in avukatlığına soyunmak başka türlü nasıl izah edilebilir? Buyurun, size Reuters’in günah galerisi...

  • ÖRNEK 1.
  • Tarih: 31 Mart 2020
  • Sahte iddia: Bil Gates koronavirüs ile savaşmak için mikroçip implant kullanmayı planlıyor
  • Reuters’in naklettiğine göre Facebook mecrasında bin, Twitter üzerinde ise en az 3 bin 600 kez paylaşılan bir iddia söz konusu. Hüküm cümlesi ise şöyle:
  • “Bill Gates, dijital sertifikaların sağlık kayıtlarıyla birlikte kullanımını öngörüyor. Ancak bunların mikrocip implant şeklinde olacağını söylemiş değil. Koronavirüs salgını esnasında geleceğe ait bu teknolojinin kullanılması planlanmıyor.”
  • ÖRNEK 2.
  • Tarih: 5 Mayıs 2020
  • Sahte iddia: Bil Gates insanlara mikroçip takmayı, Anthony Fauci de aşı sertifikaları taşımalarını istiyor
  • Bu iddianın 29 bin 700 kere paylaşıldığını not eden Reuters, Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan gelen şu e-maili naklediyor.
  • “Dijital sertifikalara yapılan referanslar, güvenilir, ev bazlı testleri yaygınlaştırma amacıyla açık kaynaklı dijital platform oluşturma çabalarını ifade eder.”
  • İyi de...
  • Güvenilir, ev bazlı testler ne demek?
  • Bu testlerden açık kaynaklı dijital platform oluşturma nedir?
  • İlgili metinde bu konuya ilişkin tek bir açıklamaya rastlayan varsa lütfen bize de izah buyursun.
  • ÖRNEK 3.
  • Tarih: 16 Nisan 2020
  • Trump DSÖ’ye verilen fonu keserken Gates’ler salgın için 250 milyon dolar veriyor
  • İlk iki örnekte aynı iddiayı tekrar ısıtarak Bill Gates’in avukatlığına soyunan Reuters, bu kez eşi Melinda Gates’i manşetten vermek suretiyle salgın günlerinde bir “iyilik meleği” pazarlaması yapıyor. Yaptığı yanlışlarla salgının yayılmasını sağlayan, birbirini tutmayan açıklamalarıyla bütün dünyanın diline düşen DSÖ için “Bu salgınla başa çıkabilecek en donanımlı organizasyon” diyen bir Melinda Gates görmek hiç de şaşırtıcı değil doğrusu.
  • Bill Gates’in hatırı için çiğ tavuk yemeye hazır Reuters, Nijerya’daki iddialar için henüz tek kelime edebilmiş değil. Bunu özenle not alın...

Zorunlu Aşı Yok İddiası Yalan

Bill Gates'i protesto
Bill Gates'i protesto

Nijerya’daki Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol Kanunu’nun zorunlu aşı meselesini içermediğini söyleyen mecralar var bir de... BBC Nijerya bunlardan biri... Bill Gates’in rüşvet iddiaları meclis gündemine geldiği ve hakkında soruşturma komisyonu kurulduğu halde bir türlü haber olmazken; kanunun zorunlu aşıları kapsamadığını kamuoyunun gözüne sokarcasına vermesi ilginç. Ve elbette yalan. BBC bildiğin yalan söylüyor. 11 Mayıs günü allafrica.com için kaleme aldığı yazısında Obio-Akpor federal bölgesinden milletvekilli Kingsley Chinda bakın, gerçeği nasıl ifşa ediyor?

“Yasanın 51. maddesine göre zorunlu aşıların ücretini karşılamayan kişi suç işlemiş sayılacağından ve fakirlik de mazeret sayılmadığına göre aşıların en azından mağdur kesimler için bedava olması yerinde olacaktır.”