Başkonsolosluk bahçesine 'kadavra' köpeği getirildi

Olay yeri inceleme ekiplerinin Başkonsolosluk konutundaki incelemesi sürüyor. Konutun bahçesinde  Kadavra köpeği 'Melo' ile aramalar devam ediyor.
Olay yeri inceleme ekiplerinin Başkonsolosluk konutundaki incelemesi sürüyor. Konutun bahçesinde Kadavra köpeği 'Melo' ile aramalar devam ediyor.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasına gelen olay yeri inceleme ekiplerinin titizlikle sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Önce drone ile yapılan aramaların ardından gece saatlerinde ise 'kadavra' köpeğiyle arama ve 'luminol' yöntemiyle DNA incelemelerinin uygulandığı öğrenildi.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasına ikinci bir olay yeri inceleme ekibi daha giriş yaptı.

Başkonsolosluk çevresindeki araştırmaların titizlikle sürdürüldüğü ve farklı ışık yöntemleri kullanıldığı görülüyor.
Başkonsolosluk çevresindeki araştırmaların titizlikle sürdürüldüğü ve farklı ışık yöntemleri kullanıldığı görülüyor.

Konut içinde başlatılan çalışmalarda mavi ışık ile birlikte 'Luminol' yöntemi denilen yöntemle DNA izi arandı. Zaman zaman görevli ekipler, konutun çatısında da arama yaptı. Öte yandan, polis konutun üzerinde olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalar gerçekleştirildi. Eğitimli polis köpekleri de aramalara dahil edildi.

Olay yeri inceleme ekibinin başkonsolosluk binasının garajına daha önceden getirilen brandayı çektiği de görüldü.

Suudi yetkililerin de eşlik ettiği olay yeri inceleme ekibinin çalışmaları devam ederken, gazetecilerin de bekleyişleri sürüyor.

Konutun bahçesinde Kadavra köpeği "Melo" ile aramalar devam ediyor.

Başkonsolosluk konutunda incelemeler devam ederken, saat 19.30'da başkonsolosluk binasına da olay yeri inceleme ekipleri geldi.
Başkonsolosluk konutunda incelemeler devam ederken, saat 19.30'da başkonsolosluk binasına da olay yeri inceleme ekipleri geldi.

Arka girişi itfaiye aracı geldi

Ekiplerin konutun bahçesinde ve bahçede yer alan havuz ile su kuyusunda da arama yapması beklenirken, konutun arka girişine bir itfaiye aracı geldi. Kasasında bir su motoru ve jeneratör bulunurken, ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapacağı öğrenildi. Polisin konutta yaptığı çalışmalar devam ediyor.


Kaşıkçı olayı

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Cemal Kaşıkçı
Cemal Kaşıkçı

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >