Beto O'Rourke 2020’de ABD Başkanlığına aday olacağını açıkladı

Beto O'Rourke
Beto O'Rourke

Demokrat siyasetçi Beto O'Rourke, 2020 yılında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimlerine aday adaylığını açıkladı. Demokrat Parti'nin 'yükselen değeri' O'Rourke'e dair merak edilenleri derledik.

Demokrat Partili eski Temsilciler Meclisi Üyesi Beto O’Rourke, ABD'de önümüzdeki yıl gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Trump’a karşı yarışacağını açıkladı.

ABD medyasında, Beto O’Rourke’nin Teksas’ta girdiği senato seçimlerini kaybetmesine rağmen liderlik sıkıntısı çeken Demokrat Parti’nin geleceğinde olacağına dair çokça analiz yer alıyor.

Beto, az bir farkla Teksas’ta senatör seçilmedi; ama Beto’nun oluşturduğu dalga Demokrat Parti’nin oylarını uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yükseltmesini sağladı.

 ABD eski Başkanı Obama, Beto’ya Teksaslı'daki Senato çalışması için övgüde bulunarak, ‘müthiş bir yarış çıkaran etkileyici genç bir adam’ demişti.
ABD eski Başkanı Obama, Beto’ya Teksaslı'daki Senato çalışması için övgüde bulunarak, ‘müthiş bir yarış çıkaran etkileyici genç bir adam’ demişti.
  • “Betomania”nın etkisiyle eyaletteki kimi kritik beldeler de yıllar sonra ilk kez Demokratlara geçti. En önemlisi de liderlik sıkıntısı çeken partide muhtemel bir başkan adayı çıktı.

Teksaslı 46 yaşındaki Demokrat Beto adaylığını açıkladığı videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

  • "Şu anda karşılaştığımız zorluklar, ekonomimizdeki sıkıntılar, birbirine bağlı krizler, hiç bu kadar büyük olmamıştı. Ya bizi tüketecekler ya da Amerika Birleşik Devletleri dehasını serbest bırakmak için en büyük fırsatı bulacağız."

O'Rourke duyuru videosunda, "Bölünmüş bir ülkeyi birleştirmek isteyen her birimizden en iyisini çıkarmaya çalışan pozitif bir kampanya yürüteceğini" söyledi.

O'Rourke, 30 Mart'ta Teksas, El Paso'daki kampanyası için bir açılış toplantısı yapacağını söyledi.
O'Rourke, 30 Mart'ta Teksas, El Paso'daki kampanyası için bir açılış toplantısı yapacağını söyledi.

O'Rourke, “Bunun gücünü, insanların aralarında durup aralarında bölmek için büyük ya da küçük olsa da hiçbir fark yaratmadığı yerlerde gördük” dedi.

Şu ana kadar adaylığını resmen ilan etmiş olan diğer Demokrat isimler şöyle:

  • New Jersey Senatörü Corey Booker, South Bend (Indiana) Belediye Başkanı Pete Buttigieg, San Antonio (Teksas) Belediye Başkanı Julian Castro, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, California Senatörü Kamala Harris, New York Senatörü Kirsten Gillibrand, Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, John Delaney, Tulsi Gabbard, Kirsten Gillibrand, John Hickenlooper, Jay Inslee, Marianne Williamson, Andrew Yang.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >