Hillary Clinton başkanlık yarışında olmayacak

Hillary Clinton
Hillary Clinton

ABD 2016 başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 2020 seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. İleride herhangi bir kamu görevi için aday olup olmayacağı da sorulan Clinton buna "Sanmıyorum" yanıtını verdi.

ABD 2016 Başkanlık seçiminin kaybedeni Demokrat Partili Hillary Clinton, 2020 ABD Başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını belirtti.

New York'ta News 12 televizyonuna konuşan Clinton "Seçim yarışına katılmayacağım. Neye inanıyorsam onlar için çalışmaya, konuşmaya ve desteklemeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. İleride herhangi bir kamu görevi için aday olup olmayacağı da sorulan Clinton buna "Sanmıyorum" yanıtını verdi. Clinton ile ilgili yeniden seçim yarışına gireceği yönünde pek çok söylenti dolaşıyordu.

 Hillary Clinton
Hillary Clinton

Demokrat Parti’yi temsil eden ilk kadın aday olmuştu

Clinton 2020 seçimleri için bazı Demokrat Parti'nin aday adaylarıyla görüştüğünü söyledi ve "Onlara hiçbir şeyi çantada keklik görmeyin dedim" dedi. Hillary Clinton ABD tarihinde Demokrat Parti'yi başkanlık yarışında temsil eden ilk kadın aday oldu.

2020 seçimleri için Demokrat Parti'den Vermont Senatörü Bernie Sanders, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, New Jersey Senatörü Cory Booker and California Senatörü Kamala Harris aday adaylıklarını açıkladı.

Obama döneminde başkan yardımcılığı görevi yapan Joe Biden'ın da seçim yarışına katılacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

Bernie Sanders seçim kampanyasını başlattı

Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders, 2020 seçim kampanyasını resmen başlattı. 2016 seçimlerinde de Demokrat Parti’den başkanlık için mücadele eden Sanders, kampanyasına New York’ta başladı.

  • Ekonomik zorluklar içinde büyüdüğünü anlatan 77 yaşındaki bağımsız Vermont Senatörü Sanders, kendisi gibi New Yorklu olan Başkan Donald Trump’tan çok farklı olduğuna vurgu yaptı. Birçok Demokrat başkan aday adayı Başkan Trump’ın adını vermekten kaçınsa da, Sanders Brooklyn College’da yaptığı konuşmada Donald Trump’ı “Modern Amerikan tarihinin en tehlikeli başkanı” diye tanımladı.

Göçmenlikten küresel ısınmaya kadar kendisini Trump’la tamamen zıt noktalara oturtan Yahudi asıllı Senatör, Brooklyn’de orta halli bir ailede yetiştiğini söyledi, “Bana milyonlarca dolarlık lüks gökdelenler, kumarhaneler ve country kulüpleri veren babam olmadı” diye konuştu.

 Bernie Sanders
Bernie Sanders

Sosyal demokrat politikalara yakın duran Bernie Sanders, kapsamlı ve ücretiz sağlık hizmetleri, harçsız üniversite, küresel ısınmayla mücadele, zenginlerin vergilerinin arttırılması, ABD’nin büyük bankalarının daha küçük bankalara bölünmesi gibi konulara destek veriyor. Son dönemde Demokrat Parti içinden çıkan kendisine yakın çizgide aday ve siyasetçi sayısı artıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >