Ege’de FETÖ üyelerini taşıdığı iddia edilen bot alabora oldu: 6 öldü 1 kayıp

Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen ve FETÖ mensubu oldukları iddia edilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme bot alabora oldu.
Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen ve FETÖ mensubu oldukları iddia edilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme bot alabora oldu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen ve FETÖ mensubu oldukları iddia edilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme bot alabora oldu. Kazada 3'ü bebek 6 kişi hayatını kaybetti.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları iddia edilen 16 kişinin içinde bulunduğu şişme bot alabora oldu. Kazada 3’ü bebek, 6 kişi hayatını kaybederken, 1 kişinin de denizde kayıp olduğu bildirildi.

  • Yasadışı yollarla Midilli’ye gitmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu FETÖ mensubu oldukları öne sürülen 16 kişinin bulunduğu bir şişme bot Ayvalık’ın Çıplak Ada açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu.

Yapılan kapsamlı arama kurtarma çalışmalarının ardından; isimleri henüz belirlenemeyen 3 bebek, Sena Aksoy, Sümeyye Avcı ve Gökhan adındaki bir erkeğin cansız bedenleri denizden çıkarıldı.

Adı öğrenilemeyen bir erkek şahsın cesedini ise halen havadan ve karadan arama çalışmaları devam ediyor.
Kurtarılan 9 kişi ise Ayvalık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıktan sonra Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Öte yandan, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan yaptığı açıklamada, yasa dışı yollardan Midilli Adası’na geçmeye çalışan bir grubun içinde bulunduğu botun alabora olması sonucu 3’ü bebek 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 kişinin kurtarıldığını, 1 kişinin ise kaybolduğunu kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >