Instagram, canlı yayın özelliğini Türkiye'de kullanıma açtı

Instagram'ın bir süre önce duyurduğu canlı yayın özelliği sonunda Türk kullanıcıları için de aktif hale geldi.

Hikayeler sayesinde Snapchat Stories'i hedef alan Instagram, şimdi de Periscope'u da tahtından edebilecek yeni özelliği birçok kullanıcıya açtı. Geçen yıl Kasım ve Aralık'ta canlı yayın özelliğini test etmeye başlayan platform, son olarak bu sistemi Türkiye'de de aktif hale getirdi.
Instagram'a beklenen özellik geldi
Instagram'a canlı yayın özelliği geliyor
Böylece artık kullanıcılar Instagram üzerinden tek tıkla canlı yayın yapabilecek. Bunun için öncelikle Instagram uygulamasının güncellenmesi ve 10.0 sürümüne yükseltilmesi gerekiyor. Eğer otomatik güncelleştirme kapalıysa, doğrudan uygulama mağazaları üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek mümkün.
Instagram aylık kullanıcı sayısını iki katına çıkardı
Geçtiğimiz Aralık'ta aylık kullanıcı sayısını 600 milyona çıkaran uygulama, canlı yayın sayesinde kitlesini daha da artıracak gibi görünüyor. Zira artık kullanıcılar birçok farklı işlevi tek bir uygulama içerisinden gerçekleştirerek kitlelere erişebilecek.

En önemli ayrıntılardan biri ise canlı yayınların Keşfet sekmesinde de görüntülenebiliyor olması. Yani bu sayede Instagram'da takip etmediğiniz kişilerin yayınlarını izlemek mümkün oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >