Dark dizisini izlemek için 4 sebep

Dark
Dark

Netflix Almanya Stranger Things dizisinin çok sevilmesi üzerine ilk defa Almanca yeni bir dizi piyasaya sürdü.Stranger Things’le benzer konulara sahip olan dizi, kısa sürede Almanya'da büyük bir ilgi topladı.

Gizemli, karanlık ve korkutucu..Cuma günü yayınlanacak olan dizi pek sevilmeyen Alman dizilerine farklı bir imaj katmaya çalışıyor.

Konusu ne?

                                    Küçük bir kasaba olan Winden'de hükümet yetkilileri karaorman içine atom santrali kurulmak istiyor.Winden yerli halkı ise bu durumdan çok etkileniyor.Günlük yaşantılarına varana kadar aile yapılarını, evliliklerini, dostluklarını yani tüm hayatlarının ortasına bu olayı koyuyorlar.Dizinin temel yapısı dört aile arasında geçse de dizi ara ara geçmişe de yolculuk yapıyor.
Konusu ne? Küçük bir kasaba olan Winden'de hükümet yetkilileri karaorman içine atom santrali kurulmak istiyor.Winden yerli halkı ise bu durumdan çok etkileniyor.Günlük yaşantılarına varana kadar aile yapılarını, evliliklerini, dostluklarını yani tüm hayatlarının ortasına bu olayı koyuyorlar.Dizinin temel yapısı dört aile arasında geçse de dizi ara ara geçmişe de yolculuk yapıyor.
Merak mı ettin?

                                    O zaman diziyi neden izlemen gerektiğini söyleyelim.Öncelikle eğer dizi müziklerine ilgi duyuyorsan bu dizi senin için güzel bir fırsat olacak.Neredeyse her bölümde farklı bir tarzda fon müziği kullanılsa da genel olarak yağmurlu, sıcak çikolatalı, ve battaniyeli ortamlara uygun şarkılar çalıyor.
Merak mı ettin? O zaman diziyi neden izlemen gerektiğini söyleyelim.Öncelikle eğer dizi müziklerine ilgi duyuyorsan bu dizi senin için güzel bir fırsat olacak.Neredeyse her bölümde farklı bir tarzda fon müziği kullanılsa da genel olarak yağmurlu, sıcak çikolatalı, ve battaniyeli ortamlara uygun şarkılar çalıyor.
Eğer 80'leri seviyorsan

                                    Eğer Stranger Things’te Walkmen, analog fotoğraf makinesi görmek hoşuna gittiyse Dark yaptığı flashbacklerle seni eskiye götürecek.Ağırlıklı olarak 2019’da geçse de dizi sürekli geçmişe atıfta bulunuyor.
Eğer 80'leri seviyorsan Eğer Stranger Things’te Walkmen, analog fotoğraf makinesi görmek hoşuna gittiyse Dark yaptığı flashbacklerle seni eskiye götürecek.Ağırlıklı olarak 2019’da geçse de dizi sürekli geçmişe atıfta bulunuyor.
Oyuncular genç, yetenekli ve yenilikçi

                                    Genelde genç oyuncuların sadece güzellikleriyle ön plana çıkartılması sebebiyle dizilerin kalitesinin düştüğünü düşünüyorsanız bu dizide ondan çok daha fazlası var.Özellikle 20 yaşında olmasına rağmen çok dikkat çeken Louis Hoffmann, dizide Jonas adıyla biliniyor.Çok trajik ve depresif halleri oynaması gereken oyuncu bunu genç yaşına rağmen çok güzel bir şekilde sergiliyor.
Oyuncular genç, yetenekli ve yenilikçi Genelde genç oyuncuların sadece güzellikleriyle ön plana çıkartılması sebebiyle dizilerin kalitesinin düştüğünü düşünüyorsanız bu dizide ondan çok daha fazlası var.Özellikle 20 yaşında olmasına rağmen çok dikkat çeken Louis Hoffmann, dizide Jonas adıyla biliniyor.Çok trajik ve depresif halleri oynaması gereken oyuncu bunu genç yaşına rağmen çok güzel bir şekilde sergiliyor.
Lous Hoffman

                                    Lisa Vicari ise Almanya’nın kötü dizi profiline bir nebze olsun yıkmaya çalışan ‘Tatort’ dizisinde oynadı.20 yaşındaki oyuncunun bu yaşındaki tecrübesi onun oynadığı dizileri kalitelileştirmeye başladı.
Lous Hoffman Lisa Vicari ise Almanya’nın kötü dizi profiline bir nebze olsun yıkmaya çalışan ‘Tatort’ dizisinde oynadı.20 yaşındaki oyuncunun bu yaşındaki tecrübesi onun oynadığı dizileri kalitelileştirmeye başladı.
Lisa Vicari
Lisa Vicari
 Eğer ’ Who am I ‘ filmini beğendiyseniz, Dark’ı da beğenirsiniz

                                    İkisinin de rejisörlerinin aynı olması sebebiyle çok benzer çekimleri var.Amerikan film endüstrisinde çok büyük etki bırakan 'Who am I' filmi Dark için olumlu bir imaj bıraktı.Genel olarak aile yapısına,evlere ve konuşmalara odaklanan dizi çekiminde 'Who am I’dan çok fazla benzer görüntüler bulabilirsiniz.
Eğer ’ Who am I ‘ filmini beğendiyseniz, Dark’ı da beğenirsiniz İkisinin de rejisörlerinin aynı olması sebebiyle çok benzer çekimleri var.Amerikan film endüstrisinde çok büyük etki bırakan 'Who am I' filmi Dark için olumlu bir imaj bıraktı.Genel olarak aile yapısına,evlere ve konuşmalara odaklanan dizi çekiminde 'Who am I’dan çok fazla benzer görüntüler bulabilirsiniz.